Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 243 bin 425 aday girdi. ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi, 81 il ve Lefkoşa'da yapıldı.

Bugün sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.00´da başladı. 165 dakika süren sınav saat 13.00'te sona erdi.

Peki sınav sonrası adayların yorumu ne oldu? YKS'nin ilk oturumu olan TYT zor muydu yoksa kolay mı? Eğitimci Adil Kurt değerlendirdi.

Read more!
"TÜRKÇE SINAVI ÖĞRENCİYİ YORMUŞ"

Kurt, "Maçın birinci devresi bitti. İlk devre beklediğimiz kadar zor geçmedi. Geçen yıl ilk sınavda öğrenciler matematikte zorlanmıştı ve motivasyonları düşük bir gün geçirip AYT'ye girdiler. Matematikte yine zorlandılar. Bu bir sıralama sınavıdır. Nasıl sorarsanız sorun bir sıralama yapıyorsunuz dolayısıyla soruların zorluğunun kolaylığının bir önemi yoktur. Ancak bugünkü sınav öğrencilerimizin geri dönüşlerine göre, Türkçede 7 tane dil bilgisi sorulmuş, paragraf, yorumlama, terim, kelime anlamı, anlam bilgisi yoğun sorulmuş ve uzun olmuş. Şıklarda çeldiriciler olmuş, Türkçe sınavı öğrenciyi yormuş. Sınav bir performanstır, öğrenci Türkçeden başlayıp yorgun devam ettiyse belki sosyalde zorlanmış olabilir. Bu sene sınavın en çok zorlayıcısı Türkçe sınavı olmuştur. TYT'yi belirleyici kısım olacak. TYT yüzde 40'tır ama TYT'yi geçen yıl matematik belirlemişti" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ