Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Son Dakika: Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 2019! MEB mülakat sonuçları sorgulama sayfası

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin öğretmen için kontenjan ve taban puanları açıklanmıştı. Başvurularını yapan adayların sınav ve mülakat aşamalarından sonra atamaları 7 Şubat 2019'da yapılacak.20 bin sözleşmeli öğretmen atmasıiçintercihler 78 farklı branşta alınacak.

        SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI

        Sözlü sınav sonuçlarının ilanı http://meb.gov.tr ile http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde. Öğretmen adayları sonuçlarını bu linklerden sorgulayabilecek.Adaylar 16 Ocak-18 Ocak tarihlerinde sınava dair itirazda bulunabilecekler. Sözlü sınava dair itiraz sonuçları, 24 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

        SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

        SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI NE ZAMAN?

        REKLAM

        Sözleşmeli öğretmen tercihleri, 28 Ocak 2019 tarihinde başlayacak, 1 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. Atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşecek.

        Sözlü mülakat sonrasında adayların aldıkları puanlar tercih için kullanabilecekleri puanlar olacak. Bu durumda KPSS puanının bir işlevi kalmayacak.

        Sözlü sınavda başarılı olmuş adaylar 20 İl/İlçe tercihinde bulunacaklar. 21. tercih ise bu tercihler dışında bir yere atanıp atanamayacağınızı belirleyen bir kura tercihi olacaktır.

        Sözleşmeli öğretmenlik atamanız gerçekleşirse 15 gün içerisinde; atandığınız İl/İlçe MEM’e gidip sözleşme yapacaksınız. Bu sözleşmede Milli Eğitim Müdürlüğü sizi ihtiyaç bulunan bir okula yönlendirecek.

        Sözleşmeli öğretmenlik atamasından sonra bir alım daha yapılacak mı?

        Sözleşmeli öğretmenlik alımlarından sonra 6 ay içerisinde görevine başlamayan ya da istifa eden öğretmenlerin yerine yine sözlü mülakat puan sıralamasına göre yerleştirmeler yapılacaktır. Ancak bu süre 6 ay ile sınırlıdır.

        Sözleşmeli Öğretmenler Ne Zaman Tayin İsteyebilecek?

        Sözleşmeli öğretmenler 4 yıl sözleşmeye bağlı çalıştıktan sonra kadroya alınabilecekler. Kadroya alındıktan 1 yıl sonra eş durumu, 2 yıl sonra ise il içi ve il dışı tayinleri yapılabilecektir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa