Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Salda Gölü ile ilgili basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

DHA'da yer alan habere göre Salda Gölü Beyaz Adalar kısmında düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki çalışmaları anlatan Hacı Abdullah Uçan, yapılan işlemlerin hassasiyetle yürütüldüğünü kaydetti.

'BİLİMSEL ÇALIŞMA KURULU'NUN TAVSİYE KARARLARINA UYULMAKTA'

Hacı Abdullah Uçan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'un liderliğinde yürüttüğümüz Salda Gölü Koruma Projesi çalışmalarımız en üst düzeyde çevre hassasiyetiyle sürdürülmektedir. Bu kapsamda yaptığımız tüm çalışmalarda üniversitelerimizden akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve Bakanlığımız temsilcilerinin yer aldığı Bilimsel Çalışma Kurulu'nun tavsiye kararlarına uyulmaktadır. Bildiğiniz gibi, doğal mirasımız olan bu bölgenin eşsiz güzelliğinin gelecek nesillere ulaştırılması amacıyla bilimsel hassasiyetler de göz önünde bulundurularak Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla Salda Gölü ve çevresi 2019 yılında Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiştir" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ