Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Paris'te bıçaklı saldırı! Ölü ve yaralılar var...

        Fransa'nın başkenti Paris'in batısında bıçaklı saldırı yaşandı.

        Saldırıda2 kişi hayatını kaybederken,1 kişinin ciddi bir şekilde yaralandığı belirtildi. Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırganın saldırının ardından bir eve sığındığı ve burada polise tarafından vurulduğu bildirildi.

        Saldırıda hayatını kaybeden kişilerin saldırganın annesi ve kız kardeşi olduğu belirlendi.

        Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi ancak Fransız makamları terör şüphesinden daha çok saldırganın psikolojik sorunları nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duruyor.

        SON 4 YILDA AVRUPA'DA KANLI EYLEMLER YAPAN DEAŞ

        Terör örgütü DEAŞ, Avrupa'daki terör eylemlerine son 4 yılda ağırlık verdi. Suriye ve Irak'ta toprak kaybı artan terör örgütü, özellikle Fransa'da kanlı eylemler gerçekleştirdi. Ancak DEAŞ'ın terör saldırıları Paris'le sınırlı kalmadı. İngiltere ve Almanya da terör örgütünün saldırılarının hedefi oldu. İşte DEAŞ'ın Avrupa'da gerçekleştirdiği saldırılar...

        CHARLIE HEBDO BASKINI GÜNDEME OTURMUŞTU

        REKLAM

        Fransızca yayın yapan hiciv gazetesi Charlie Hebdo, 7 Ocak 2015'te, yayınladığı bir karikatürde Hz. Muhammed'e hakaret ettiği gerekçesiyle Said ve Cherif Kouachi'nin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti.

        13 KASIM 2015 SALDIRILARINDA 132 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

        Fransa'nın başkenti Paris'te yerel saatle 21.16'da başlayan ve ard arda devam eden saldırılarda resmi rakamlara göre 132, gayri resmi olaraksa 140 kişi hayatını kaybetti. 13 Kasım 2015'te Paris'in birinci, onuncu ve on birinci bölgeleriyle birlikte Stade de France'de silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleştirildi. Bataclan Tiyatrosu'nda gerçekleşen saldırı ve rehin almanın yanı sıra başkent çevresinde en az 6 silahlı ve üç bombalı terör saldırısı yaşandı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ülkede OHAL ilan etti.

        KAMYONLA NİCE'TE KATLİAM YAPMIŞLARDI

        Fransa'nın Nice kentinde 14 Temmuz 2016'da, yerel saatle 23.00'de Fransız Devrimi'nin yıldönümünde düzenlenen saldırıda DEAŞ'lı bir terörist kamyonla deniz kenarında yürüyen insanlara dehşet yaşattı. Bastille Günü kutlamalarının yapıldığı sırada bir saldırgan kamyonla kalabalığın içine daldı. Saldırıda 84 kişi hayatını kaybederken, Hollande OHAL'in 3 ay daha uzatılacağını açıkladı.

        REKLAM

        UZUN NAMLULUYLA BİR POLİSİ VURDULAR

        Fransa'nın başkenti Paris'te ünlü Champs Elysees Caddesi yakınlarında 20 Nisan 2017'de uzun namlulu silahlarla bir saldırı gerçekleştirildi. İki kişi olduğu belirtilen saldırganlardan biri olay yerinde öldürüldü. Fransız polisi, olayla bir polisin öldüğünü açıklarken, saldırıyı DEAŞ üstlendi.

        MART AYINDA SÜPERMARKETE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

        Fransa'nın güneyinde Carcassone bölgesinde yer alan Trebes kasabasında terör örgütü DEAŞ mensubu Redouane Lakdim, silahla geçen 23 Mart'ta koşu yapan polise ateş açtı. Polisin yaralanmasının ardından bir süpermarkete giden Lakdim, müşterilerle çalışanları rehin aldı. Yüzlerce özel kuvvet polisinin düzenlediği operasyonda saldırgan öldürüldü. Üç kişi de hayatını kaybetti. Lakdim'in, üç yıl önce Paris'te 129 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştirilen isimlerden Salah Abdesselam'ın serbest bırakılmasını istediği öğrenilmişti.

        REKLAM

        LONDRA'DA TERÖR SALDIRISI: 10 ÖLÜ, 48 YARALI

        İngiltere 2017 yılında 3 ay içinde peş peşe 3 terör saldırısına maruz kaldı. 4 Haziran 2017'de Londra'da 3 saldırgan, araçlarını yayaların üzerine sürdükten sonra bıçaklı saldırı düzenledi. Saldırıda 3 terörist polis tarafından silahla etkisiz hale getirilirken 7 kişi öldü, 48 kişi de yaralandı.

        METRO VAGONUNA BOMBA KOYDULAR

        İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısı'ndaki bir metro istasyonunda 16 Eylül 1017'de terör örgütü DEAŞ tarafından istasyondaki bir metro vagonunda yaşanan ve 22 kişinin yaralandığı saldırıyı da DEAŞ üstlenmişti.

        ALMANYA'DA DA YAYALARIN İÇİNE GİRMİŞLERDİ

        Almanya'nın Münster kentinde de geçtiğimiz 7 Nisan'da terör örgütü DEAŞ üyesi bir terörist araçla insanların arasına girmişti. Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa