Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Adana ve Hatay'da 19 Ocak 2014'te, MİTTIR'larının durdurulması ve arama işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 11 "sivil imamı" ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 55 sanık hakkında açılan ve duruşmaları kapalı yapılan davayla ilgili yetkisizlik kararı verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, kapalı olarak yapılan duruşmada, dava dosyasına ilişkin yetkisizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Mahkeme heyeti, MİTTIR'larının durdurulmasına ilişkin aralarında jandarma personel, hakim, savcılarında bulunduğu dava dosyasının Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görüldüğü, bu birleştirmenin ardından bu mahkemede görülen ''Selam Tevhid"de Kumpas'' davası olarak bilinen dosyadaki olaylara ilişkin bağlantı ve irtibat içeren bir yargılama konusu kalmadığını belirterek, Selam Tevhid dosyasının birleştirilerek görülmesi halinde ise gerek sanık sayısı (83 sanık) gerekse yargılama konusu eylemlerin kapsamı ve eylemlerin karmaşıklığı dikkate alındığında makul sürede yargılama hakkının ihlal edilebileceğini ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ