Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Lise kontenjanları ve yüzdelik dilim sıralaması e-Okul üzerinden açıklandı! E okul giriş

        Lise tercihlerini yapacak öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kontenjanlar ve yüzdelik dilim sırlaması açıklandı. Öğrenciler kontenjanlara e-Okul sistemi üzerinden erişebilecek.

        LGS TERCİH BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN (E-OKUL) LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

        TERCİHLER BAŞLADI

        MilliEğitim Bakanlığınca (MEB) liselere geçiş tercihleri başladı. Tercih süreci 13 Temmuz Cuma günü saat 17.00'de sonaerecek.

        Tercih işlemi, "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin mezun olduğuokuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek.

        REKLAM

        Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

        Özel liselere kayıt işlemleri ve yetenek sınavıyla öğrenci alanokulların kayıtları 13 Temmuz'da tamamlanacak.

        Bugün tercih sürecinin başlamasıyla tercihlereesas kontenjan tabloları da ilanedildi. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak.

        Nakil tercih başvurularının ilki 6-10 Ağustos'ta, ikincisi 13-17 Ağustos'ta, üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6Eylül'de yapılacak. Yatılılık başvuruları, 10-14Eylül'deokulve kurumlarca alınacak.

        Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayaneğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

        Yerel yerleştirme iseokulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği,okulbaşarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde tutularak gerçekleştirilecek.

        Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yerleştirme iş ve işlemleri ile öğrencilerinokullara kayıtları 13 Temmuz Cuma saat 17.00'ye kadar tamamlanacak.

        Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin yerleştirme işlemleri, yerel yerleştirme ile öğrenci alanokullar için yerleştirme talebinde bulunmaları halinde, ikamet adresleri dikkate alınarak il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 10-14Eylül'de yapılacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa