Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MEB, liselere yerleştirme esas nakil kılavuzu yayımlandı! İşte MEB nakil kılavuzu

        Milli Eğitim Bakanlığı - MEB liselere geçiş sisteminde yerleştirmeye esas nakil kılavuzunu yayımladı. MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yayımlanan kılavuzda, LGS nakil işlemleri hakkında bilgiler yer alıyor. Bu kapsamda herhangi bir liseye yerleşemeyen adayların tercihleri alınmış olacak.

        TERCİHLER LGS PUANINA GÖRE YAPILACAK

        Merkezi Yerleştirmeye Esas Nakil, sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezi Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

        MEB ESAS NAKİL KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM

        YEREL YERLEŞTİRME TERCİHİ ZORUNLU OLACAK

        Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacak.

        Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması ise zorunlu olacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa