Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: 19 saat sonra gelen mucize! Sağ kurtarıldı...

        Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları devam ediyor.

        Enkazdan gelen sevindirici haberi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, gazetecilere çalışmalarla ilgili yaptığı son açıklamada duyurmuştu. Yerlikaya, 5 yaşındaki Havva'nın AFAD ekipleriyle iletişim halinde olduğunu söyledi.

        Bu açıklamadan dakikalar sonra araka kurtarma çalışmalarısonuç verdi. Azra Havva Tekgöz, 19 saat sonra enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.Küçük kız, göçük altından çıkarıldıktan kısa süre sonra hastaneye getirildi. Küçük kızın kol ve bacaklarında kırıklar olduğu ama genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        "HAVVA YAŞIYOR MU?"

        Kartal'da dün gece enkazdan çıkarılan kadının sözleri yürekleri dağladı. DHA'nın haberine göre, enkaz altında kalan kadın sağ salim çıkarıldıktan sonra "Havva yaşıyor mu?" diye seslenince duygusal anlar yaşandı. Güzel haber ise bugün Havva Tekgöz'ün kurtarılması ile geldi.

        Kartal'da dün gece arama kurtarma ekipleri isminin Nazan Tekgöz olduğu öğrenilen kadını saatler sonra göçükten çıkardı. Göçükten sağ salim çıkarılan kadının ilk sözleri ise kızı Havva'yı sormak oldu. "Havva yaşıyor mu?" diyen kadın yürekleri dağlarken, hastaneye kaldırıldı. Öte yandan küçük Havva'dan da bugün sevindirici haber geldi. Havva Tekgöz yaklaşık 20 saat sonra enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, arama ve kurtarma çalışmalarının 18,5 saattir aralıksız devam ettiğini ifade ederek, bu süre içerisinde 9'u genel sağlık durumu iyi, 3'ü ağır olmak üzere 12 yaralının başta Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelerde tedavi süreçlerinin devam ettiğini söyledi.

        Yerlikaya, olayda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, 2 kişinin kimliğinin önceden belirlendiğini, bir kişinin de bu sabah yakınları tarafından hastanede kimliğinin tespit edildiğini vurgulayarak, çevredeki 7 komşu binanın güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını anımsattı.

        Bu binalardan birinin durumunun farklı olduğunu ifade eden Yerlikaya, şöyle devam etti:

        "Hemen enkazın, yani yıkılan binanın yanındaki 10 katlı Yunus apartmanı. Bunun durumu risk arz ediyor. Daha önce bakanlarımız da söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın mühendisleri, teknik heyeti lazer yöntemiyle bu binanın durumunu an be an devamlı kontrol altında tutuyorlar. Çünkü arama kurtarma faaliyetini yürüten, orada çalışan arkadaşlarımızın güvenliği, etrafımızdaki yaşayan insanların güvenliği adına bunu yapmak zorundayız. 3 kere kısa süreli de olsa bu durumu netleştirmek için arama kurtarma faaliyetlerine kısa süreli ara verdik. Ama hemen bunu netleştirip risk tahlili yapar yapmaz tekrardan çalışmalara başlandı."

        AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun koordinesinde arama ve kurtarma ekiplerinin büyük bir uyum ve azim içerisinde gayret gösterdiğini ifade eden Yerlikaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, devamlı suretle hem bize desteklerini hem de burayı takiplerini her fırsatta bizler üzerinden eksik etmiyor." şeklinde konuştu.

        Yerlikaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun saat 05.30'a kadar kendileriyle beraber olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yanlarında bulunduğunu dile getirerek, yine TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın da olay yerine gelip çalışmalar hakkında bilgi aldığını vurguladı.

        İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın da olay yerinde bulunduğunu belirten Yerlikaya, "Herkesin kalbi, herkesin duası burada. Başta İstanbul'umuza olmak üzere tüm ülkemize güzel haberler vermek için arama, kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa