Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA! İran'dan sınırda tatbikat

        İran Ordusu, ülkenin kuzeybatısındaki Urumiye kent kırsalında tatbikat başlattı.

        İran ordusuna ait internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye-Irak sınırındaki Urumiye kent kırsalında "Bir hedef, bir kurşun" sloganıyla tatbikat başlattı. Açıklamada, tatbikata helikopterlerin desteklediği keşif piyade birimleri ve muharebe birliklerinin katıldığı kaydedildi.

        Daha önceden planlanmayan ve ani bir kararla başlatıldığı belirtilen tatbikata İran Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanı General Abdülrahim Musevi de katıldı. General Musevi, tatbikatın bilerek daha önceden haber verilmediğini belirterek, "Kara kuvvetlerinde yapılan değişiklikler sonrasında söz konusu birliklerin hücum, koordinasyon ve hızlı karşılık verme gibi özelliklerini test etmek hedefi ile tatbikat başlatıldı. Bunun için askeri birliklere daha önceden haber verilmedi, zira hazırlıksız yakalanmaları gerekiyordu” dedi. Askeri tatbikatın devam ettiğini söyleyen Musevi, şu ana kadar tatbikattan olumlu sonuçlar aldıklarını vurguladı.

        REKLAM

        TAHRAN OPERASYONA KARŞI

        İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, önceki gün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ankara'nın Suriye'ye yönelik operasyonuna karşı olduklarını söylemişti. Zarif görüşmede 'Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyulması gerektiğine' vurgu yapmıştı.

        'BÜYÜK GELİŞME KAYDETTİK'

        Bu arada İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ise, ziyaret için gittiği Gilan eyaletinde yaptığı açıklamada, savunma sanayi konusunda büyük gelişmeler kaydettiklerini belirtti. Selami, Devrim Muhafızları’nın ilerlemesinde genç uzmanların büyük rolü bulunduğunu belirtirken, "Devrim Muhafızları halihazırda savunma alanında en modern teçhizatlara sahip" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa