Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Katar, Gazze'de Hamas ile İsrail arasında daha önce uzlaşılan "insani ara"nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

HAMAS DOĞRULADI

Hamas da Telegram hesabından yaptığı açıklamada Katar ve Mısır'la, "insani ara"nın aynı şartlar altında 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını doğruladı.

Hamas, ilerleyen saatlerde İsrail hapishanelerinden serbest bırakılması planlanan Filistinli esirlerin listesini aldıklarını duyurdu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, bugün İsrail hapishanelerinden serbest bırakılması planlanan 3'ü kadın, 30'u çocuk olmak üzere 33 esirin listesinin teslim alındığı belirtildi.

Açıklamada, bugün serbest bırakılacak kadın esirlerin şunlar olduğu kaydedildi:

1- Yasemin Teysir Abdurrahman Şaban / Cenin kenti

2- Attaf Yusuf Muhammed Ceradat / Cenin kenti

3- Nufuz Cad Arif Hammad / Kudüs

Hamas'ın açıklamasında, serbest bırakılacak çocukların isim listesinin daha sonra duyurulacağı ifade edildi.

İSRAİL'DEN HENÜZ RESMİ DOĞRULAMA GELMEDİ

Tel Aviv yönetimi konuya ilişkin şu ana kadar resmi açıklama yapmasa da yerel basınına konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli yetkililer "insani ara"nın uzatıldığını doğruladı.

Maariv gazetesinde yer alan haberde, adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, her gün 10 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında "insani ara"nın 2 gün daha uzatıldığını belirtti.

BİDEN: YOĞUN ÇABA SARF ETTİK

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de Hamas ile İsrail arasında daha önce uzlaşılan "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması konusunda yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Biden, Gazze'deki "insani ara"nın uzatılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Söz konusu uzlaşının sonuç vermeye devam etmesini sağlamak için yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Biden, "insani ara"nın, Gazze Şeridi'nde acı çeken masum sivillere yönelik ek insani yardımın önemli ölçüde artmasını sağladığını vurguladı.

Biden, Gazze'ye giden insani yardım miktarını artırmak için "insani ara"dan sonuna kadar faydalandıklarına işaret ederek, "Filistin halkı için barış ve onurlu gelecek inşa etme çabalarımızı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ