Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Hain saldırıda 5 şehidimiz var! Sağlık Bakanlığı'ndan yaralıların durumuyla ilgili açıklama! | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye, dün Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısına tanık oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu ve 22 kişinin de yaralandığını açıkladı.

        Yerlikaya ayrıca biri kadın biri erkek olan teröristlerden birinin kimliğinin belirlendiğini duyurdu. Yerlikaya, erkek teröristin PKK terör örgütü üyesi "Rojger" kod adlı Ali Örek olduğunun tespit edildiğini ve diğer teröristin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

        REKLAM

        Saldırının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, biri başsavcı olmak üzere 8 savcı ile soruşturma başlattı. Saldırıda, TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu. Şehitlerden Zahide Güçlünün, eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

        YARALILARIN DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanlığı da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında yaralanan 22 kişiden 8'inin tabucu edildiğini, 14'ünün tedavilerinin hastanelerde devam ettiğini bildirdi.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan 22 vatandaşımızdan 8'i taburcu edildi. 14 yaralımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir. Hain terör saldırısında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz."

        Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da yaptığı açıklamada, "Menfur saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri devam ediyor. 1 kahramanımızın durumu halen orta ağır seyrediyor. Tüm gayretimiz, yaralılarımızın en kısa sürede sağlıklarına kavuşarak taburcu olmaları yönündedir." ifadelerini kullandı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KİRLİ ELLER KIRILACAK

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ saldırısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Tam Bağımsız Türkiye" idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak" ifadelerini kullandı.

        BAKAN GÜLER: YAPILANLARIN ACISI MİSLİYLE ÇIKACAK

        Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de, "Değerli arkadaşlar, TUSAŞ tesislerimize her zaman yatıkları gibi alçakça, şerefsizce bir saldırı yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Bu PKK'lı şerefsizlerin hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz. Fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi bir daha tekrar ediyorum; en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız, bu yapılanların, acılarını misliyle çıkaracağız. Bunu herkes görecek hiç merak etmeyin" ifadelerini kullandı.

        KURTULMUŞ VE YILMAZ TUSAŞ'TA

        Bugün, saldırının gerçekleştiği TUSAŞ önünce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu terörü yapanlar neyi murad ediyorlarsa biz onun tam aksini yapacağız" ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, "Asla teröre teslim olmayacağımızı bir kez daha ilan ediyorum. Bu saldırı tesadüfi değildir. Bu terör saldırısının arkasındaki aklı biliyoruz" dedi.

        TUSAŞ'a terör saldırısı!
        Haberi Görüntüle
        Doğum günü çiçeğini alırken şehit ettiler! Yüreğimize gömdük sizi!
        Haberi Görüntüle
        TUSAŞ'a saldıran teröristlerden birinin kimliği belli oldu
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa