Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika haberi NATO, İran'ı kınadı

        NATO sözcüsü Farah Dakhlallah, X hesabından yaptığı açıklamada, "İttifak'ın İran'ın dün gece gerginliği artırmasını kınadığını ve itidal çağrısında bulunduğunu" bildirdi.

        NATO'nun gelişmeleri yakından izlediğini belirten Dakhlallah, "Orta Doğu'daki çatışmanın kontrolden çıkmaması hayati önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

        G7 LİDERLERİ DE KINADI

        ABD Başkanı Joe Biden ile G7 liderleri, İsrail'e yönelik hava saldırıları düzenleyen İran'ı şiddetle kınarken, İsrail ile tam bir dayanışma içinde oldukları mesajını verdi.

        ABD Başkanı Biden ve G7 liderlerinin video konferans yoluyla gerçekleştirdiği görüşmede İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları ele alındı.

        Liderlerin ortak açıklamasında, "G7 liderleri olarak İran'ın İsrail'e yönelik doğrudan ve eşi görülmemiş saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail'e ve halkına tam desteğimizi ve İsrail'in savunmasına olan taahhüdümüzü bir kez daha yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

        İran'ın İsrail'e yüzlerce insansız hava aracı ve füze fırlattığı belirtilen açıklamada, İsrail'in ortaklarının da yardımıyla bu saldırıya karşı kendini savunduğu kaydedildi.

        İran'ın söz konusu saldırılarının bölgede zaten yüksek olan gerilimi daha da artırdığı savunulan açıklamada, "İran'ın ve bölgedeki unsurlarının bu saldırıları durdurmasını istiyoruz. Bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracak adımlara karşılık (İran'a karşı) ilave tedbirler almaya hazırız." değerlendirmesi yapıldı.

        G7 liderleri ayrıca, Gazze'deki krizin sona erdirilmesi konusunu görüşerek, rehinelerin serbest bırakılıp bölgeye insani yardımların girişini hızlandıracak acil ve sürdürülebilir bir ateşkes için çalışmaya devam edilmesi vurgusunu yaptı.

        İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

        İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

        İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

        İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

        İran dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

        İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa