Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar - Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; "Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda epey bir mesafe kat ettiğimiz bir gerçektir.

        Hep söylediğim gibi kadın insanın yarısıdır. Kadınlara yapılan her bir yanlış uygulamayı doğrudan insanın eşrefi mahlukat sıfatına bir saldırı olarak görüyoruz.

        "SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

        Bir kadının bile şiddete uğramasına, hele hele cinayete kurban gitmesine asla rıza gösteremeyeceğimiz için mücadelenin çıtasını yükseltmek mecburiyetindeyiz. Kalkınma planlarımızın merkezine, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye ilkesini yerleştirdik.

        REKLAM

        Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesimini çalışmalarımızın içine katıyoruz. Ulusal Eylem Planı kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

        Bir seferberlik ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2023 yılında mağdurların adalete erişimini kolaylaştıran uygulamalarımızı sürdüreceğiz."

        HDP'YE SERT ELEŞTİRİ

        Terör örgütlerinin son dönemdeki saldırılarında hayatını kaybeden 8 vatandaşımızdan ikisi kadın öğretmendir. Bu vesile ile Arzu ve Ayşenur öğretmenimiz ile Aybüke öğretmenimizi rahmetle yad ediyorum.

        Terör örgütleri söz konusu olduğu zaman Kandil'e kadar çıkan batılı STK'lar, Diyarbakır Annelerini ziyaret etmemişlerdir. Söz konusu Türkiye olunca timsah gözyaşları kabilindeki kınama mesajları dışında ne siyasetçilerden ne STK'lardan ne medyadan kayda değer bir ses çıkmıyor.

        Genç kızlarımızı kandırıp dağlarda ölüme sürükleyen terör örgütünün parlamentodaki uzantılarını asla görmezden gelemeyiz.

        Parlamentoya öyle ya da böyle girip dağlarda teröristlerle kol kola dolaşanlar, bu milletin temsilcisi olamaz.

        Kadın ve çocuk katillerinin yakasına yapışmazsak, bırakınız ülkeyi yönetme sorumluluğumuzu, en temel insani vazifeyi yerine getirmiş olamayız.

        "MAZLUMLARI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

        Çok çalışacağız. 2023 bunlar için bir son olacak. Benim buna inancım var. Ülkemizde misafir ettiğimiz çok büyük bir çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan mazlumları, mağdurları korumaya, yaşatmaya, geleceğe hazırlamaya da devam edeceğiz.

        İşte particiklerden bir tanesi. Dün Karkamış'a geçmiş. Karkamış'ta kalkmış orada mülteci kardeşlerimizle ilgili birkaç laf etmeye kalkınca tabi ferasetiyle konuşur benim halkım. Benim milletim, bugün bunun yeri değil. Büyükşehir belediye başkanı buraya geldi, siz de burada lütfen siyaset yapmayın deyip kovdular, o da gidip bir dükkana sığındı. Daha dur bu iyi günleriniz. Kadın ve çocuk katili bu terör örgütüyle omuz omuza dirsek dirseğe dolaşanlara inşallah 2023 bir ders yılı olacaktır. Bunların riyakar tutumu, muhataplarımızın yüzüne vurarak inşallah zafere hep beraber yürüyeceğiz. Sınırlarımızın ötesinde oluşturmakta olduğumuz güvenlik kuşağıyla aynı zamanda milyonlarca masum kadının ve çocuğun da hakkını müdafaa ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bu kuşağı batıdan doğuya, tüm sınırlarımız boyunca tamamlayarak hem kendi vatandaşlarımızın hem de oralarda yaşayan insanların geleceklerine güvenle bakabilmelerini sağlayacağız."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa