Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çevre Son dakika: Bu kez de Aydın yanıyor! Söke'yi dumanlar sardı - Güncel Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Aydın'ın Söke ilçesindeki ormanda çıkan yangın, kısa sürede yayıldı. Ekipler havadan ve karadan söndürme çalışması başlattı.

        DHA'nın haberine göre yangın, saat 18.00 sıralarında kırsal Argavlı Mahallesi yakınlarında ormanda çıktı.

        Fotoğraf: İHA

        Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangın bölgesine sevk edilerek havadan ve karadan yangına müdahale başlatıldı. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

        İHA'nın haberine göre, yangına 10 helikopter, 6 uçak ile havadan, 35 arazöz 15 su tankeri 5 dozer ile karadan müdahale devam ediyor.

        5 GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER PLANLANMASI YAPILDI

        DHA'nın haberine göre, Aydın'ın Söke ilçesinde çıkan orman yangını yayılarak etkisini sürdürürken, bölgede 56 arazöz ve su tankeri, 7 dozer ve 540 personelin görev yaptığı belirtildi. Ayrıca havadan söndürme çalışması için 5 gece görüşlü helikopter planlaması yapıldığı bildirildi.

        REKLAM

        Fotoğraf: DHA

        AA'nın haberine göre, Söke Kaymakamı Saadettin Yücel, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        Yücel, yaptığı açıklamada, Aydın Valiliğince oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezince, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin yangını söndürmek için seferber olduklarını aktardı.

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        "Yerleşim yerleri ile hayvan ağıllarında tahliyelerin yapıldığını belirten Yücel, "Ne kadar itfaiye, arazöz varsa hepsi seferber olmuş durumda ve müdahaleye devam etmekte." dedi.

        Fotoğraf: DHA
        Fotoğraf: DHA

        İHA'nın haberine göre, yangının duyulmasının ardından bölgeye hareket eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        Başkan Çerçioğlu, yangın bölgesinde yürütülen çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi alırken, “Söke ilçemizin Argavlı mahallesindeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına, 11 arazöz, 14 tanker, 5 iş makinesi, 86 yangın müdahale personeli ve 158 destek personelimiz ile müdahale ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

        YANGIN İLE MÜCADELE GECE BOYU DEVAM ETTİ

        İHA'nın haberine göre; Aydın'ın Söke ilçesinde çıkan orman yangınında 12'nci saate girilirken, ekipler gece boyunca müdahaleye devam etti. Alevler geceyi aydınlattı, havadan ve karadan müdahale aralıksız sürdü.

        GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLE ÇALIŞTI

        Havanın kararması ile birlikte gecenin karanlığını alevler aydınlattı. Gökyüzüne yükselen alevler geceyi gündüze çevirirken, müdahale aralıksız olarak gece boyunca da sürdü. Bölgeye yönlendirilen gece görev yapabilme özelliğine sahip yangın söndürme helikopterleri defalarca sorti atarak alevlere su attı.

        Orman ve belediye ekipleri de karadan alevleri kontrol altına almak için canla başla çalıştı. Yer yer güçlenen alevlere müdahalede sivil toplum örgütleri ve gönüllüler de önemli destek sağladı. Çevre il ve ilçelerden gelen araç ve personel desteği ile bölgede 12 saattir aralıksız olarak yangına müdahale sürüyor.

        *Haberin görseli İHA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa