Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Akdeniz'deki göçmen krizi çözüldü!

        Malta Başbakanı Joseph Muscat, Akdeniz'de kurtarma gemilerinde bekletilen 49 göçmenin Malta limanlarına giriş yapmasına izin vereceklerini belirtti. Başbakan Muscat, gemilerdeki 49 göçmenin 8 AB ülkesi arasında dağıtılacağını söyledi.

        Afrika'dan yola çıkarak Avrupa'ya ulaşmaya çalışan bir göçmen gemisi haftalardır Akdeniz'de bekliyordu. Daha önce göçmen gemilerini reddedenMalta, 49 göçmeni taşıyan 2 geminin kıyılarına yanaşmasına izin verdi.MaltaBaşbakanı Joseph Muscat konuya ilişkin yaptığı açıklamada,Malta'ya gelen göçmenlerin Almanya, Fransa, Portekiz, İrlanda, Romanya, Lüksemburg, Hollanda ve İtalya arasında dağıtılacağını söyledi.

        REKLAM

        İtalya veMalta, Haziran ayında 600'den fazla göçmeni taşıyan SOS Akdeniz gemisi ile Sınır Tanımayan Doktorlar'a ait bir yardım gemisini reddetmişti. Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken Akdeniz'de mahsur kalan 313 mülteciyi taşıyan bir başka yardım gemisi de İtalya ve diğer Akdeniz ülkeleri tarafından reddedilirken, İspanya ise gemiye sahip çıkmıştı.

        Öte yandan Alman insani yardım grubu tarafından işletilen gemi Sea-Watch 3, 22 Aralık'ta Libya kıyılarında bir tekneden 32 kişiyi kurtarırken, 29 Aralık'ta başka bir Alman yardım kuruluşu Sea-Eye 17 kişiyi kurtarmıştı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa