Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sofuoğlu bakanla görüştü, motosiklet kullanıcılarının sesi oldu

        Türkiye'de bulunan tüm motosiklet kulüplerinin içerisinde bulunduğu Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu (MKSF) tarafından başlatılan ‘katil bariyer istemiyoruz' isimli kampanyaya Türkiye genelinde çok sayıda motosiklet kullanıcısı destek vermiş ve kulüpler başlatılan kampanyayla ilgili olarak açıklamalar gerçekleştirmişti. Ramiz Kaan Oktar'ın haberine göre AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da kendisine mesaj atan motosiklet sürücülerinin isteği üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile görüştü.

        SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

        Ulaştırma ve Altpayı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile akşam saatlerinde yaptığı görüşmeyi kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Sofuoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan, gecenin bu saatinde bizi kabul etti ve motosikletçilerin bu derdini dinledi. Konuyu kendisine detaylı bir şekilde anlattık ve beraber çalışarak adım adım pilot bölgeleri seçerek bir çalışma kararı aldık" ifadelerini kullandı. Motosiklet sürücüleri fotoğrafın altına yüzlerce yorum yaptı. Yapılan yorumlara cevap veren Sofuoğlu, "Arkadaşlar her taraftan bastırıp ses getirmemiz gerek konunun 3-5 kişinin isteği değil, milyonların derdi olduğunu hissettirmemiz gerek. Bakan Bey konuyu araştırmaya başlayacak" dedi.

        SÜRÜCÜLER NE İSTİYOR?

        Türkiye'de kullanılan bariyerlerin araçlar için üretilmiş olması nedeniyle motosiklet kazalarında motosiklet üzerinden yere düşerek sürüklenen sürücüler, bariyerlerin bağlantı ayaklarına çarptıklarında uzuvları kesilebiliyor ve bu nedenle hayatlarını kaybedebiliyor. Motosiklet sürücüleri, mevcut bariyer sistemine yapılacak küçük bir ilaveyle çok sayıda motosiklet sürücüsünün olası kazalarda hayatını kaybetmesinin önüne geçilmesini istiyor. Mevcut bariyerlere yapılacak plastik top ya da metal parça ilavesi yolda savrulan motosiklet sürücülerinin bariyerin altına girmesini engellemesiyle yaralanmaların önüne geçilmesi sağlanacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa