Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt'te "Salep Üretimi Projesi"ne yönelik çalışmalar devam ediyor.

        Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yabani formda sıklıkla rastlanan salep bitkisinin, ekonomik getirisinin yüksek olmasından dolayı kültürel üretimi yapılan ve tercih edilen tarımsal bir ürün haline geldiği belirtildi.

        Valiliğin finans desteği sağladığı "Siirt'te Salep Üretim Projesi"ne yönelik çalışmaların yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Proje kapsamında uygun çeşitlerin tespiti ve yetiştiriciliğinin yerinde görülmesi için ilimiz ile aynı iklim koşullarına sahip olan ve 3 yıldır salep yetiştiriciliği konusunda proje yapan Diyarbakır'ın Ergani ilçesine teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik elemanların katılımıyla gerçekleştirilen gezide Ergani'de teknik elemanlarla görüşülerek ilçede uygulanan salep üretim çalışmaları hakkında detaylı bilgi almış, üretim alanları incelenmiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa