Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ENKA Sanat, ekim ayını, yapım sponsorluğunu üstlendiği, Türk tiyatro tarihinin yapı taşlarını oluşturan birbirinden değerli sanatçıların ilham verici belgesellerine ayırdı.

11 Ekim Salı günü Yıldız Kenter'in 94. doğum günü anısına Caniko, tiyatroseverlerle buluşacak.

Belgesel, Türk tiyatrosunun ve sinemasının duayen ismi Yıldız Kenter'in kişiliğini, hayata ve tiyatroya bıraktığı izleri bugüne dek birlikte oynadığı oyuncuların, aile fertlerinin, öğrencilerinin ve yakın dostlarının tanıklıklarıyla aktarıyor. Prof. Dr. Dikmen Gürün'ün danışmanlığını üstlendiği belgeselin yönetmen koltuğunda Selçuk Metin oturuyor. Senaryosunu Zeynep Miraç'ın kaleme aldığı, görüntü yönetmenliğini Doğan Sarıgüzel'in üstlendiği Caniko'nun müzikleri Murat Evgin imzası taşıyor.

Sahnede 60 yılını tamamlayan, Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal'ın kariyerini ve sanat hayatını ele alan Genco ise 13 Ekim Perşembe akşamı perdeye yansıyacak.

Senaryosunu Genco Erkal'ın yazdığı ve bu nedenle benzerine az rastlanır otobiyografik bir nitelik de taşıyan belgeselin yapımcılığını ve yönetmenliğini Selçuk Metin, görüntü yönetmenliğini Uğur İçbak üstlendi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ