Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nde rekorların gecesi! Benzema, Guardiola, İlkay Gündoğan... - Futbol Haberleri
        • 1

          Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımını konuk etti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle Macaristan'daki Puskas Arena'da oynanan mücadeleye hızlı başlayan Manchester City, 12. dakikada Kevin De Bruyne'ün golüyle 1-0 öne geçti.

        • 2

          İngiliz ekibi bu golle, bu sezon tüm kulvarlarda 100. golünü atmış oldu. Maviler, Pep Guardiola'yla son 5 sezondaki resmi maçlarda 100 ve üzeri gole ulaştı.

        • 3

          Pep Guardiola'nın çalıştırdığı takımlar ayrıca, 2008/09’dan bu yana her sezon resmi maçlarda 100+ gol attı (686 maçta 1717 gol) kaydetti.

        • 4

          Son 8 sezonun her birinde 100 ve üzeri gol barajını aşan Manchester City, 2004/05-2012/13 sezonları arasında (9 sezon) her sezon 100 gol ve üzeri atan Manchester United'ın ardından bunu başaran ilk İngiliz temsilcisi oldu.

        • 5

          Şampiyonlar Ligi'ndeki son 7 maçında da kalesine kapatan Manchester City, AC Milan (Nisan 2005'te 7 maçlık serisi sona erdi) ve Arsenal'den sonra (10 maçlık serisi Nisan 2006'da sona erdi) kalesinde en çok gol görmeyen 3. takım oldu.

        • 6

          İLKAY, PODOLSKI'YII GEÇTİ

          Ataklarını sürdüren Manchester ekibi, 18. dakikada sezonun formda ismi İlkay Gündoğan ile ikinci golü buldu ve ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Türk asıllı Alman oyuncu, bu sezon Manchester City ile 15. golünü attı ve takımının en golcü ismi oldu.

        • 7

          İlkay Gündoğan ayrıca, 2020-21'de Avrupa'nın ilk beş liginde en çok gol kaydeden Alman futbolcu oldu. Şampiyonlar Ligi'nde ise İlkay Gündoğan, 9. golünü attı.

        • 8

          İlkay Gündoğan, Almanya dışındaki bir takımda Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol kaydeden Alman futbolcu unvanını ele geçirdi. Bundan önceki rekor Lukas Podolski'ye aitti. Podolski, Arsenal ile 8 gol atmıştı.

        • 9

          GUARDIOLA, MOURINHO'YU GERİDE BIRAKTI

          Manchester City bu galibiyetle çeyrek finale yükselirken Pep Guardiola da Jose Mourinho'yu geride bıraktı. Bu zaferle birlikte Devler Ligi'ndeki 82. galibiyetini alan Guardiola, 81 kez sahadan 3 puanla ayrılan Portekizli çalıştırıcıyı geride bıraktı.

        • 10

          Tarihte en çok kazanan 4. teknik direktör olan Katalan menajerin önünde ise 86 galibiyetle Arsene Wenegr, 89 galibiyetle Carlo Ancelotti, 102 galibiyetle Sir Alex Ferguson bulunuyor.

        • 11

          Gecenin diğer karşılaşmasında İspanyol ekibi Real Madrid, 1-0 kazandığı maçın rövanşında İtalya temsilcisi Atalanta'yı ağırladı.

        • 12

          Alfredo Di Stefano Stadı'nda oynanan maçın 34. dakikasında Karim Benzema, Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi. İlk yarıyı bu skorla kapatan Madrid ekibi, Sergio Ramos'un 60. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

        • 13

          Atalanta'nın 83. dakikada Luis Muriel ile bulduğu gole bir dakika sonra Marco Asensio ile cevap veren Real Madrid, mücadeleyi 3-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

        • 14

          Fransız forvet Benzema, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski ve Raul Gonzalez'in ardından Devler Ligi'nde 70 gole ulaşan 5. futbolcu oldu.

        • 15

          Sergio Ramos ise gol sayısını 15'e yükseltti. İspanyol yıldızın Şampiyonlar Ligi tarihinde daha çok gol atan tek savunmacı olan Roberto Carlos'a yetişmesi için 1 gol gerekiyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa