Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya'da Kurban Bayramı vesilesiyle çevreye atılan kurban atıkları çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu. Adapazarı Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri atıkları toplayarak toprağa gömdükten sonra imha etti.

        Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Kurban Bayramı vesilesiyle kesilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sakatat ve derileri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce boş arazilere atılması, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu. Atılan atıklar çevreye kötü koku saldı. Adapazarı Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri bayramda canla ve başla çalışarak çevreye duyarsızca atılan kurban atıklarını topladı. Toplanan deriler ekiplerce gömülerek imha edildi.

        Kireçlenip çevreye zarar vermeden gömüldü

        THK Sakarya Şube Başkanı Muhittin Kaçmaz ise yaptığı açıklamada, "Bayram döneminde toplanan kurban derileri sağlam olanlar ticari anlamda geri dönüşüme giderken, bazılarının tuzlanmadığından ve geç kalınmasından dolayı atıl duruma düştü. Vatandaştan gelen bu atıl olan derileri Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesi ve Türk Hava Kurumu (THK) koordinasyonuyla alındı ve daha sonra bu deriler kireçlenip çevreye zarar vermeden gömüldü. Görevimizi bitirdik. Yardım eden tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa