Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Birçok kişi tarafından önemine dikkat çekilen bu duayı düzenli olarak okuyabilir ve sıkıntılı zamanlarınıza ilaç gibi gelmesini sağlayabilirsiniz. Şahmeran Duası; yoksulluk durumundan kurtulmak, hayırlı kısmet bulmak, dünya sorunlarından uzaklaşmak ve ruhsal huzur bulmak gibi birçok fazilete sahiptir. Peki Şahmeran Duası günde kaç kez, ne zaman ve nasıl okunmalı? Merak ediyorsanız yazının devamını okuyun…

Şahmeran Duası Anlamı Nedir?

“İyi insanların duası” anlamına gelen Şahmeran Duası, halk arasında daha çok istek ve niyetlerle ilişkilendirilerek okunmaya başlanmıştır. Allah’ın isimlerini bir arada bulundurduğundan birçok kişi tarafından önemli bulunan bir duadır. Bu duaya ismini veren “Şahmeran” kelimesi ise “Yılanların şahı” anlamına gelir. Duanın ismini zikrederken tam da bu nedenle “Şahmeran” kelimesinin vurgulanması konusuna dikkat edilmelidir.

Şahmeran Nereden Gelir?

Şahmeran kelimesi toplamda iki kök kelimeden oluşur; “Şah” ve “Meran”. Şah sözcüğü “iyi” ve “dürüst” anlamına gelirken Meran sözcüğü “insanlar” manasını taşır. Bu iki kök sözcük bir araya gelir ve ortaya “iyi insanların duası” anlamı çıkar. Kur’an-ı Kerim’de geçmese de dini kaynaklarda sözü edilen Şahmeran Duası, içerisinde geçen sözlerle de dikkat çekicidir.

Haberi Hazırlayan: Rıza Gereniz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ