Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Emine Akyazıcı, "Cep telefonlarını direk kulağımıza dayayarak konuşmak yerine, kablolu kulaklık ile kullanmaya ve mümkün olduğu kadar az konuşmaya dikkat etmeliyiz" dedi.

Dr. Emine Akyazıcı, elektromanyetik alan yayan cihazların insan sağlığına olumsuz etki yaptığını söyledi. Elektromanyetik alan yayan cihazların kanser yaptığına ve yapmadığına ilişkin birçok yayın bulunduğunu belirten Dr. Emine Akyazıcı şunları kaydetti:

"Bizler son 15- 20 yılda ağırlıklı olarak bu cihazları kullanmaya başladık. Bazı kanserojen etkenlerin, kanser yapması için belirli bir süre geçmesi gerekiyor. Bu süre bazen 25 yılı bulabiliyor. O nedenle elektromanyetik alan yayan cihazların kanser yapmadığını söylemek çok zor. Uluslararası Kanser Araştırma Kurumu'nun yayınladığı elektromanyetik alan yayan cihazlar listesinde cep telefonları, kategori 2B grubunda yer alıyor. Yani şu anda bizler cep telefonunun kanser yaptığını bilmiyor olabiliriz. Ancak bu durum yarın yapmayacağı anlamın ada gelmez."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ