Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ,mevsimsel talebin yoğun olarak yaşandığı Lazer Epilasyon uygulamalarına yönelik uyarılarda bulunarak, sektörde müşterileri cezbedebilmek amacıyla iddialı kampanyalar düzenlendiğini ve bu tür kampanyalarda garanti vermenin mümkün olmadığını söyledi.

Lazer epilasyonun, vücutta istenmeyen kıl ve tüylerin yok edilmesi işlemi olduğunu hatırlatan Dr. Dağ, söz konusu işlemin sadece Medikal Estetik Sertifikalı Hekim, Plastik Cerrahi ve Dermatoloji hekimlerinin yetkisinde açılmış sağlık kuruluşlarında yapılabileceğini vurguladı.Bu amaçla Alexandrite , Nd YAG ve Diot lazerler kullanıldığını belirten Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanvekili Dr. Mevlüt Dağ, bu işlemlerin yetkisi dahilindeki hekim tarafından kıl yapısı, ten rengi ve cilt ile ilgili bir problemin olup olmadığı değerlendirilerek yapılabileceğini ifade etti.

"HER KIL TİPİNE KESİN ÇÖZÜM DEĞİLDİR"

Lazer Epilasyon reklamı yapıldığı gibi herkese, her kıl tipine kesin çözüm olmadığını kaydeden Dr. Dağ, kişinin yaşı, hormonal dengeleri, kıl ve ten rengi yapısının sonuçlara etki edecek faktörler olduğuna işaret ederek şöyle konuştu :

"Sağlıkla alakalı bir durumda ‘garantili kesin çözüm’ gibi kelimelerin kullanımı son derece yanlıştır. Yasalar gereği de, yasak olmasının yanı sıra garanti verilmesi söz konusu bile olamaz. Herkesin kıl ve tüy problemi benzer değildir. Etkin ve yetkin olmayan kişiler ve ne kullanıldığını bilmediğimiz kontrolü olmayan kayıt dışı cihazlar, maddi çıkar amacıyla kurgulanan bilinçsiz kampanyalar, sonsuz vaatler ve sağlığı tehdit eden işlemlere rastlıyoruz. Özellikle kesin seans sayısı verilerek bahsedilen düşük ama toplu bedeller alındıktan sonra imzalatılan sözleşmeler en önemli sorunlar arasında. Maddi mağduriyetler haricinde etkin olmayan işlemler yapılmakta ve oluşan herhangi bir yan etkide de tedavileri takip edilememektedir."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ