Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Safiye Soyman'ın evlat acısı - Magazin haberleri

        Safiye Soyman'ın oğlu Harun Akaröz, dün hayatını kaybetti.

        24 yıldır MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla mücadele eden oğlu Harun Akaröz, fenalaşıp, hastaneye götürüldü. Solunum yetmezliğine bağlı şikâyetleri bulunan Akaröz, dün 47 yaşında vefat etti.

        Bodrum'da olan Safiye Soyman, ölüm haberinin ardından Harun Akaröz'ün rahatsızlığına iyi geldiği için yaklaşık 3 yıldır yaz aylarının geçirdiği Burdur'un Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy köyüne gitti.

        REKLAM

        Habertürk'ten Eren Güler'in haberine göre; Harun Akaröz'ün cenazesi, Ağlasun Devlet Hastanesi'ndeki işlemlerinin ardından Bodrum'a gönderildi. Akaröz'ün cenaze namazı, bugün ikindi vaktinde Gündoğan Merkez Camii'nde kılındı. Cenaze, Gündoğan Belde Mezarlığı'na defnedildi.

        Oğlunun tabutuna sarılıp öpen Safiye Soyman; “Sen buralara hiç yakışmadın, ben sensizliğe nasıl dayanacağım” diyerek ağladı.

        Yaşadığı acıyı dile getiren Safiye Soyman; "Allah, kimseye evlat acısı vermesin. Gitti benim oğlum, üstüne bir sinek konsun istemezdim. Çok iyi bakardım. Çekimden geldim, beni bekliyormuş. Ben geldim, bir hafta sonra vefat etti. Morgda ellerimle yıkadım. Gülerek gitti benim çocuğum" dedi.

        Cenaze töreninde duygularını dile getiren Faik Öztürk de "Allah kimseye vermesin, zor. 7 yıldır çok çekti, çok mücadele etti. Ömrü yatakta geçti. Çok zorlu süreç Allah, Safiye’ye ömür versin. Oğluna muhteşem baktı, muhteşem yaşattı. Herkes bize 3 ay, 5 ay derken Harun, yıllarca yaşadı. O yüzden Allah, yattığı yeri cennet etsin. Acımız büyük, yaşayan bilir. Dün akşam evde Safiye, Harun’un yastığına sarıldı yattı. Safiye’nin buna alışması çok zor. Allah güç kuvvet versin" diye konuştu.

        Safiye Soyman, eşi Faik Öztürk ile birlikte Gündoğan Merkez Camii'nde taziyeleri kabul etti. Soyman, oğlunun fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmazken, ayakta durmakta zorlandı.

        Safiye Soyman'ı acılı gününde; Ebru Akel, Gülben Ergen ve Seren Serengil yalnız bırakmadı.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Safiye Soyman'ı telefonla arayarak oğlu Harun Akaröz'ün vefatı dolayısıyla başsağlığı diledi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa