Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rusya Ukrayna savaşında son durum nedir? Rusya Ukrayna savaşında kaç kişi öldü? Rusya, Kiev'i aldı mı, işgal etti mi?
        • 1

          Ukrayna Rusya savaşında ilk hafta geride kalmak üzere. Birçok cephede devam eden savaşla ilgili en çok Ukrayna'nın başkenti Kiev'in durumu ve düşüp düşmediği merak konusu oluyor. Ülkemizde de merakla araştırılan konuyla ilgili son durumu bir araya getirdik...

        • 2

          KONVOY 64 KM'Yİ GEÇTİ!

          Son dakika haberine göre Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal harekatında, önemli bir gelişme daha yaşandı. ABD merkezli Maxar Technologies şirketi, ellerindeki yeni uydu görüntülerine göre Ukrayna'ya savaş açan Rusya'nın askeri konvoyunun uzunluğunun, 40 milden (64 km) fazla olduğunu açıkladı.

        • 3

          İKİNCİ KEZ GÖRÜŞECEKLER

          Görüşmede sonuç çıkmadığı ve heyetlerin ikinci kez görüşeceği kaydedildi.

          Rus heyetinden yapılan açıklamada ise, "Genel konumu tahmin edebileceğimiz belirli noktalar belirledik. Beş saat süren müzakerede tüm gündem maddelerini detaylı olarak görüştük. Müzakerelere devam etme konusunda anlaştık. Bir sonraki toplantı Polonya-Belarus sınırında önümüzdeki günlerde gerçekleşecek." denildi.

          Ukrayna heyeti ise Rus tarafının hala 'fazlasıyla önyargılı' olduğunu söylerken, görüşmelerin zorlu geçtiğini belirtti.

        • 4

          36 ÜLKEYE KAPATTI!

          Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları altıncı gününde devam ediyor. Rusya ve Ukrayna heyetlerinin dün Belarus sınırında gerçekleştirdiği görüşmeden sonuç çıkmazken, Rusya, yaptırımlara misilleme olarak 36 ülkeye hava sahasını kapattı. Ohtirka Bölge Valisi, Rus bombardımanında 70’ten fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Harkov Belediye Binası bombalandığı anlar paylaşıldı. Belarus'un Ukrayna'ya saldırıp saldırmayacağı konusunda ise Belarus lideri Lukaşenko "Rus operasyonunun parçası olma planımız yok" dedi.

        • 5

          KIEV DÜŞTÜ MÜ?

          Rusya'nın Ukrayna saldırıları iyice artarken Kiev'in son durumu da belli oldu. Cumhurbaşkanı Zelenskiy'in de bulunduğu Kiev'in düştüğü ile ilgili bir bilgi henüz yok...

        • 6
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa