Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Rangers - Galatasaray maçı yazar yorumları - Futbol Haberleri
        • 1

          Spor yazarları, Galatasaray'ın Rangers'a 2-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettiği maçı yorumladı...

        • 2

          LEVENT TÜZEMEN

          Galatasaray teknik heyeti, Rangers analizini maalesef doğru yapmamış. Mücadele gücü yüksek, dirençli, agresif, yüksek tempolu bir takıma karşı orta alanda sadece Taylan ile çıkmak büyük hataydı. Fenerbahçe maçı "Tek Taylan ile oynamak çok riskli" şeklinde bir ikazdı. Takım savunmasını mükemmel yapan Rangers'a karşı 2-0 geriye düştükten sonra Etebo-Ömer ikilisini oyuna almak "Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye" örneğine benziyordu.

        • 3

          Etebo-Ömer ikilisinin ardından takım oyunundan uzak tamamen kendilerine oynayan Belhanda ve Feghouli'nin oyundan alınması, Diagne'nin girmesi Galatasaray'ı dengeli ve hücum edebilen bir takım haline çevirdi. Terim'in duygusal on biri 2-0 yenildi. Etebo-Ömer-Diagne üçlüsüyle değişen kadro 1-0 kazandı. Avrupa'dan elenmek üzücü. Zaten Galatasaray ligi ve Avrupa'yı zorlu fikstürde götüremez ve yıpranırdı. Uyarıyorum; Galatasaray'ın Onyekuru tipi bir oyuncuya acil ihtiyacı var.

        • 4

          OSMAN ŞENHER

          Gerçekten çok üzüldüm. Biz maç öncesi Galatasaray için çok olumlu şeyler düşündük. Hatta sarı-kırmızılıların Glasgow Rangers’ı yenip Türkiye’ye lazım olan puanı kazandıracağından çok emindik. Bazen evdeki hesap çarşıda tutmuyor. Galatasaray gibi bir takımın böyle hatalar yaparak gol yeme lüksü yok ve olmamalı da.

        • 5

          Maalesef artık ne konuşsak boşuna. Ama şu kesin, biz bu kısır çekişmelerle uğraştığımız müddetçe hiçbir Türk takımı bundan sonra Avrupa’da başarılı olamayacak. Zaten olamıyor da… Feghouli desen senede 5 maç oynuyor. Artık o kısmet, hangi maçlara gelirse! Ancak dün gece maça ağırlığını koyup, takımına katkı sağlamasını gerçekten çok istedim. Maalesef ama, Feghouli bu! Daha fazlası çıkmıyor.

        • 6

          Aynı sözler Belhanda için de geçerli. Çıksın da bir sezon da altı maçtan fazla övgüyü hak edecek top oynasın. Olmuyor yani… Artık onların oynadığı futbolla, forma giydikleri takımlar kesinlikle başarı kazanamaz.

        • 7

          KEMAL BELGİN

          Galatasaray’ın fizik gücünün giderek düşmesi “Artık kazanmanın zamanı geldi” dağınıklığıyla önce 52’inci dakikada sonra da 58’de yenen gollerle turun uçmasına yol açacaktı. Rangers dün akşamki Galatasaray yerine kendi sahasını iyi kapatıp kontraya çabuk çıkan bir takım bulsaydı acaba ne olurdu?

        • 8

          87’inci dakikada Marcao’nun kornerden gelen topu kafayla umut golü olarak ağlara göndermesi sanırım sadece biz ekran başındakileri az da olsa heyecanlandırdı. Fatih Hoca’nın dün akşam ayağını topa sürmeyen Falcao’yu bütün oyunda tutması gerçekten garipliğin de dik alasıydı. Tabii hocaya soru bitmez. Belhanda ve Feghouli’nin rakibin yerleşim ve fizik gücü karşısında daha devrenin yarısında teslim olmaları çoktan önemli tedbirler içine alınmalıydı.

        • 9

          ALİ GÜLTİKEN

          Tempo yapamayınca, çabuk oyun olmayınca Galatasaray'ın yıldızları da oyun içinde kayboluyorlar. Falcao'yu hiç göremedik. Babel'in ismini ancak birkaç kez duyabildik. Belhanda vasatın üzerine çıkamadı. Biraz kıpırdanmaya çalışan Feghouli'yi sayabiliriz. Ama onun da cılız gayretleri dün akşamın neticesini değiştirmeye yetmedi.

        • 10

          Bizim ligimizde oynarken bazı şeyler su kaldırıyor. Taylan'ı ve Belhanda'yı ön liberoda kullanıp iyi sonuçlar almak, ters ayaklı Linnes'i sol bekte kullanıp dönem dönem başarılı olmak gibi işler dün akşam ligdeki tadı vermedi. Bu iki bölgeden yapılan pozisyon hataları Galatasaray'a Avrupa kapısını kapattı.

        • 11

          GÜRCAN BİLGİÇ

          Maç öncesindeki en büyük endişem takımın maçı hangi konsantrasyon ile oynayacağıydı. Dört gün önce yüzde 120 ile Fenerbahçe derbisini yaşayanlar, aynı duyuları bu 90 dakikaya taşıyacaklar mıydı? Abdurrahim Albayrak altı milyon Euro'luk garanti gelire ne kadar ihtiyaçları olduğunu açıkladığında, oyunculara bir hedef de çizdi aslında. Fakat rakamlar ile duygular beraber gitmiyor.

        • 12

          Derbiyi ön plana alıp, Hajduk karşısına yedeklerle çıkan Fatih Terim'in, "Bizim için en önemlisi bu" demesi çok inandırıcı olmamış anlaşılan. Sonuç, defans oyuncularına bir fatura hazırlayacak ama bu maçları Falco, Babel, Belhanda veya Feghouli almalı. Onlar bu takımın yıldızlarıysa, farklı olduklarını göstermeliydi. O çabayı da hissetmedik. İnanan bir takım gibi oynamadı Galatasaray.

        • 13

          SERDAR ALİ ÇELİKLER

          G.Saray, kendisinden aslen geride bir kadro kalitesine sahip Rangers'a varlık gösteremeden elendi. Bunun asli 2 sebebi var.:

          1- Galatasaray'ın şifresi kırıldı.

          2- Fatih Terim de dahil Türk teknik adamları günümüz Avrupa futbolunun taktik bilincinin çok gerisinde.

        • 14

          Yani demem o ki İskoçya UEFA sıralamasında bizi geçer. Bizim teknik adamlarımız lütfen "Bizim Avrupalıdan bir farkımız yok" demesin. Komik oluyorlar. Ortalama değerleri bizimkilerin çok altındaki takımlara patır patır elenmeleri sıradan hale geldi. Bir zahmet Avrupa'yı daha çok izlesinler, kendilerini daha fazla geliştirmeye çalışsınlar. Ve kendilerine "Bu kadar futbolcumuz Avrupa'ya gidiyor. Bizden bir kişiye bile neden yurt dışından bakın Avrupa'dan değil yurt dışından herhangi bir teklif gelmiyor" sorusunu sorsunlar.

        • 15
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa