Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İspanya’yı fetheden Emevilerin buraya Endülüs adını verdikten sonra, Fransa sınırını aşması ve Fransa içlerine doğru ilerlemeye başlaması neticesinde Franklar ile Emevileri karşı karşıya getiren Puvatya Savaşı nedenleri nelerdir? İslam tarihi açısından Puvatya Savaşı önemi nedir? Devamında Puvatya Savaşı Özeti başlığı altında savaşın gidişatı ile ilgili bilgiler de bulabileceğiniz yazımızı sizler için hazırladık. İşte, tüm detaylar…

Puvatya Savaşı Nedenleri

732 tarihinde Emeviler ile Fransa topraklarını idare eden Franklar arasında gerçekleşen Puvatya Savaşı nedenleri şu şekildedir:

  • Tarık bin Ziyad komutasındaki Emevi ordusunun İspanya’yı fethetmesi ve ardından Fransa sınırını aşması.
  • Emevilerin tüm Avrupa’yı kontrol altına alarak İstanbul’a ulaşma ve burayı fethetme düşüncesi.
  • Frankların, Avrupa’daki Emevi ilerleyişini durdurmak istemesi.

Puvatya Savaşı Kısaca Özet

İspanya’nın Emeviler tarafından fethedilmesinin ardından bu coğrafyaya Endülüs adı verilmiş ve Emevili komutan Abdurrahman el-Gafiki buraya vali olarak atanmıştır. Kendisi aynı zamanda başarılı bir komutan olan Abdurrahman el-Gafiki, Endülüs’te kontrolü tamamen sağladıktan sonra, İslamiyet’i Avrupa içlerine kadar yaymak maksadıyla gözünü Fransa üzerine dikmiştir.

Fransa’ya sefer düzenlemek için çoğunluğu Araplardan olmak üzere toplam 70 bin kişilik bir ordu kuran Abdurrahman el-Gafiki, Pireneler Dağı’nın batısında bulunan bir geçitten geçerek Galya’ya ulaştı ve ardından ordularını Bordeaux üzerine sevk etti.

Haberi Hazırlayan: Türker Üner
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ