Prostata robotik neşterli çözüm
Her 12 erkekten biri prostat kanseri. Hastalık dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaygın. Görülme sıklığı yaygın olsa da tedavisi de bir o kadar başarılı. Türk hekimlerin son 10 yıldır prostat kanseri ameliyatlarında kullandığı Da Vinci Robot cerrahisi hekime ve hastaya ameliyat sırasında kolaylık sağlıyor. Hastada az kanama, daha az komplikasyon ve daha hızlı iyileşme, hekimin elinde ise titreme yaptırmayan robot teknolojisi, kanserli hücreye de nokta atışı yapıyor
ABONE OLKanser deyince kadınların aklına ilk olarak meme ya da rahim kanseri geliyorsa, erkekler için bu durumda ilk akla gelen prostat kanseri oluyor. 50 yaş ve üstü erkeklerin en sık karşılaştığı kanser türlerinden biri olan prostat kanseri dünyada olduğu gibi Türkiye’de de erkekler için ürkütücü bir hastalık. Öyle ki, tespit edilmiş güncel verilere göre, her 12 erkekten biri prostat kanseri.
Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre, prostat kanseri bu kadar yaygın görülse de erken teşhis edildiğinde de tedavi şansının bir o kadar yüksek ve başarılı olduğu bir kanser türü. Peki Türkiye’de prostat kanserinin tedavisinde hekimler hangi tedavi ve teknolojiyi kullanıyor, prostat hastalığının yaygın bilinen belirtileri ve hastalığın Türkiye’deki seyri nasıl? Koç Üniversitesi Üroloji Kliniği’nden Prof. Dr. Erdem Canda ile konuştuk. Üroloji profesörü prostat ameliyatlarında robot cerrahisini kullanan Koç Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniği’nde görevli. Ekibiyle birlikte geliştirdiği tedavi modeli Avrupa Robotik Üroloji Kongresi’nden üçüncülük ödülü ile döndü. Ve bu tedavi bilimsel makale olarak da yurt dışında yayınlandı. Prof. Canda ayrıca Avrupa Robotik Üroloji Derneği uluslararası eğitmeni olarak da yurt dışında ve yurt içindeki kurslarda eğitim vermekte.