Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Polis Hong Kong’ta işgal altındaki üniversiteye giremedi

        Hong Kong'dayeni haftada da eylemler devam ediyor. Yaklaşık 1 haftadır 800 öğrenci tarafından işgal altında olan Hong Kong Politeknik Üniversitesi'ne yönelik polis kuşatması sürüyor.

        Polis, eylemcilerden işgale son vermelerini ve okulu boşaltmalarını, aksi takdirde gerçek mermi kullanabileceklerini duyurmuştu.

        Sabah saatlerinde içeri girmeye çalışan ancak başarılı olamayan polis, okul kapısına barikat kuran öğrencilere plastik mermi ve biber gazıyla müdahale ediyor.

        Hong Kong’un Nathan Road bölgesinde ise eylemcilerle polis arasında çatışmalar devam ediyor. Polisin bölgede birçok eylemciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

        EYLEMCİLER NE İSTİYOR?

        REKLAM

        Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde, suçluların Çin’e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı, 3 Nisan’da yerel parlamentoya sunulmuştu.

        Haziran ayında başlayan protestolardan aylar sonra, 4 Eylül’de Hong Kong İcra Kurulu Başkan Carrie Lam, tasarının geri çekildiğini söylemişti.

        Protestoları organize eden grupların sözcüleri, eylemlerinin yasa tasarısını protesto etmeyi geçtiğini, tasarıyı geri çekmenin ise artık çok geç olduğunu savunmuştu.

        Hong Konglu eylemciler, gözaltına alınan ve tutuklanan eylemcilere af çıkarılmasını, polis şiddetine karşı komisyon kurulmasını ve şiddet uygulayan polislerin cezalandırılmasını talep ediyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa