Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Orta Vadeli Mali Plan'dan lüks ve ithal ürünlere vergi sinyali - İş-Yaşam Haberleri

        Resmi Gazete’de yayımlanan Orta Vadeli Mali Plan’a göre, plan döneminde vergisel teşvikler gözden geçirilerek vergi harcamaları ve bunların mali etkileri hakkında kamuoyu düzenli olarak bilgilendirilecek.

        olmayan istisna, muafiyet ve indirimler kademeli olarak kaldırılarak vergi sistemi daha bütüncül, sade ve etkin hale getirilecek.

        VERGİ TEŞVİKLERİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK

        Ekonomik dengelenme sürecine katkı sağlamak amacıyla lüks veya ithal yoğunluğu yüksek ürünler tespit edilerek bunlara ilişkin vergisel düzenlemeler yapılacak.

        TAPU HARÇLARI VE EMLAK VERGİLERİ ARTIRILACAK

        Gayrimenkul vergilendirme sistemi, tapu harçları ve emlak vergilerinin taşınmazların gerçek değerleri üzerinden alınmasını destekleyecek şekilde gözden geçirilecek.

        Yerel yönetimlerin vergi gelirlerinin genel vergi sistemi ile uyumunu sağlamaya yönelik çalışmalar yapılarak yerel yönetimlerin öz kaynak oluşturma kapasiteleri geliştirilecek, böylece genel bütçeye olan bağımlılıkları azaltılacak.

        BÜTÇEDEN EN BÜYÜK PAY HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NA

        Mali planda, bakanlık ve kuruluşların 2019 yılı ödenek tavanları da belirlendi. Genel bütçe kapsamındaki idarelere gelecek yıl 885.2 milyar lira ödenek verilecek. Bütçeden en büyük payı, 388.9 milyar lira ile Hazine ve Maliye Bakanlığı alacak. Onu 113.8 milyarla Milli Eğitim Bakanlığı, 103.1 milyarla Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 46.5 milyarla Milli Savunma Bakanlığı, 33.7 milyarla Emniyet Genel Müdürlüğü izleyecek.

        .png
        .png
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa