Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan'ın genel sanat yönetmenliğinde düzenlenen Operanın Sevgilileri konseri, Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Konserde Karahan da kendisini yetiştiren hocası tenor Prof. Pekin Kırgız ile sahneye çıkacak.

AA'nın haberine göre konserin provaları sırasında değerlendirmede bulunan Karahan, alışılagelmişin dışında bir Sevgililer Günü konseri yapacaklarını, bu konserde operanın sevgililerini anacaklarını dile getirdi.

Karahan, "70 yıllık köklü bir opera geleneğimiz var. Operayı bugünlere getiren yerli sanatçılarımıza bir vefa örneğini naçizane göstermeye çalışarak; videolarını bulduklarımızın videolarını, seslerini bulduklarımızın seslerini, hiçbir görüntüsünü bulamadığımızın isimlerini sahneye taşıyacağız. Operamızda bugüne kadar görev yapmış solist büyüklerimizi, kaybettiklerimizi ve hayatta olan ama emekli olmuş, bugün sahnelerde olmayan bütün sanatçılarımızı bugün burada anacağız. Aynı zamanda genç solist arkadaşlarımız da canlı performans sergileyecekler" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ