Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Opel 3 modelin üretimini durdurdu - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        Amerikalı General Motors'un (GM) Fransız PSA'ya sattığı Alman Opel, önümüzdeki 2 yıl içinde ürün gamının tamamını yenilemeye hazırlanıyor. Başta Corsa ve Mokka X gibi modellerin şekil değiştireceği operasyonda, hali hazırda satışı devam eden bazı modellerin ise üretimine son verileceği duyuruldu. Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, buotomobillerarasında markanın üstü açık modeli Cascada ve B-segment modeller Adam ile Karl bulunuyor. Opel kaynakları, şirketin bu hamlesinin daha çok kar getiren SUV modellere ağırlık verme stratejisinin sonucu olduğunu belirtiliyor. Buna göre, Opel'in önümüzdeki yıllarda SUV model çeşitliliğini artırması bekleniyor.

        AMERİKA'DA BUİCK LOGOSUYLA SATILIYOR

        REKLAM

        GM'in sahibi olduğu dönemde, Opel Cascada Kuzey Amerika pazarında Buick logosuyla satılıyordu. Avrupa'da 2013 yılında satışa sunulan araç, Amerika'da 2016 yılında satışa sunulmuş ve geçen yıl 5 bin 700 adet satılmıştı. Fakat Opel'in PSA bünyesine geçmesiyle birlikte, Buick'in ürün gamındaki Opel ile aynı platformu paylaşan modeller, bir sonraki nesillerinde yoluna Opel'den bağımsız olarak devam edecekler. Sonuç olarak, Cascada'nın Opel çatısı altındaki yolcuğu sona ermiş olsa bile, Buick logosuyla üretimine devam edip etmeyeceği belirsiz bir hal almış durumda.

        MODELLER KABUK DEĞİŞTİRİYOR

        Geçtiğimiz haziran ayında, Opel'in 7 koltuklu Zafira Tourer ve 3 kapılı Astra GTC modelleri de üretiminin sonuna geldi. Markanın geleneksel karosertiplerinden convertible, MPV ve 3 kapılı hatchback modellerinin üstünü çizmesinin ardında, satışların SUV'ların gerisine kalması yatıyor.

        Opel'in tüketici eğilimlerine göre aldığı kararlar bir süredir bazı markaların da gündeminde. AmerikalıFord'da bir süre önce sedan ve hatchback modellerinin devamını getirmeyeceğini ve SUV'lara ağırlık vereceğini açıklamıştı. Gelişmeler, otomobillerin 1940'lı yılların sonunda yaşadığı kabuk değişiminin günümüzde de yaşanmaya başladığının sinyallerini veriyor. Bu da, yakın gelecekte hatcback, cabrio, sedan ve station wagon gibi kasa tiplerinin ortadan kaybolması anlamına gelirken, yolların SUV'ların hakimiyetine geçeceğini gösteriyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa