Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Omicron nedir, belirtileri nelerdir? Omicron varyantı nasıl anlaşılır, kaç gün sürer? Omicron varyantı kaç günde ortaya çıkar?
        • 1

          Ülkemizde giderek yaygın hale gelen omicron varyantının belirtileri sık sık gündemde yer alıyor. Omicron varyantına yakalananların sayısı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artıyor. Baş ağrısı, hapşırma, boğaz ağrısı gibi bazı durumlar omicron varyantı belirtileri arasına girmektedir. Peki Omicron varyantı nasıl anlaşılır, kaç gün sürer? İşte omicron belirtileri hakkında bilgiler...

        • 2

          OMICRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

          Koronavirüsülün ilk belirtileri arasında yüksek ateş ve öksürük yer alırken Omicron varyantında ise bu belirtiler daha az oranda seyrediyor. Omicron varyantında şimdiye kadar tespit edilen en yaygın belirtiler ise şu şekildedir:

          • Burun akıntısı
          • Baş ağrısı
          • Yorgunluk
          • Hapşırma
          • Boğaz ağrısı
          • Eklem ağrıları
        • 3

          İLK İKİ GÜNDE ÇOK YAYGIN BİR BULAŞ RİSKİ VAR

          Bilim Kurulu Üyesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Bölümü'nden Prof. Dr. Pınar Okyay, bugünlerde Türkiye'de üst solunum yolu rahatsızlığı ile doktora giden kişilerin iki gruba ayrıldığını belirtiyor: Omicron ve Grip.

          Prof. Okyay, "Omicron erken dönemde daha yoğun bir bulaş yapıyor. Test sonuçları gelinene kadar başkalarıyla temas edilmemesi çok önemli, özellikle ilk iki günde çok yaygın bir bulaş riski var" diyor.

          OMICRON VARYANTI KULUÇKASI KAÇ GÜN?

          Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "Şu anki bilgilerimize göre, Omicron'da kuluçka süresi daha kısa gibi görünüyor. Orijinal Vuhan varyantında bu süre 5 günken, Delta varyantında 4 gün, Omicron'da ise 3 gün gibi görünüyor. Çok kısa sürede hastalık ortaya çıkarıyor. Ama vatandaşlar, 'bir temasım oldu, üzerinden 5 gün geçti, hasta olmayabilirim' diye düşünmemeli" dedi.

        • 4

          FARKLI BELİRTİLERİ ÇIKTI

          Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Kartal, "'Omicron' varyantı görülen kişilerde diz, dirsek ve ayak bölümlerinde kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık ya da morumsu isilik veya kurdeşen benzeri deri döküntüleri meydana geliyor" dedi

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa