Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okul öncesinde 41 ülke arasında son sıradayız

        UNICEF tarafından yapılan ve sanayileşmiş 41 ülkeyi kapsayan okul öncesi eğitimde son sırada yer aldığımız açıklandı. Özel Anaokulları Derneği, yaptığı açıklamada, "41 ülkeyi kapsayan okul öncesi eğitimde son sırada yeralmamız bizleri derinden üzmüştür" açıklamasında bulundu.

        Özel Anaokulları DerneğiBaşkanıFiliz Şahin, "1 ay kadar önce basınyolu ile elde ettiğimiz bu bilgiyi değerlendirmek amacı ile dernek yönetimi olarak geniş kapsamlı biraraştırma yaptık. Yaptığımız görüşmeler ve değerlendirmeler bizlere okul öncesi eğitimimizin ciddisorunları olduğunu gösterdi" dedi.

        BURS SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

        Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Dernek yöneticileri ve aynı zamanda okul sahipleri olarak çocuklarımızın dünya standartlarındaeğitimi bizim en birincil önceliğimizdir.Ayrıca okul öncesi eğitimde UNICEF'in tanımı ile eğitim eşitliğine vurgu yapılarak 'adil olmayanbaşlangıç' başlığı ile değerlendirilmesi, konuya sosyal bir gerçeklik olarak bakılması gerekliliğini ortayakoymuştur. Okul öncesindeki çocuklarımızın henüz hayatın başında ve en önemli kazanımlar eldeedeceği bir dönemde eşit şartlarda eğitime başlayamamış olmasının gerek sosyal gerekse ekonomikaçıdan kurumsal olduğu kadar toplumsal bir sorun olduğunu görüyoruz.

        İster sosyoekonomik, isterse sosyal bir sorun olarak değerlendirilsin, okul öncesindeki eğitimin sağlıklıbir toplumun geleceği için olağanüstü önem arz etmektedir. Bu gerçeklik yaşanırken Özel AnaokullarıDerneği olarak bizler bu sorunu göğüslemek gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla, dernek olarak eğitimve burs seferberliği başlatmayı uygun gördük. Okul öncesi dönemde eğitim alamayan öğrencilere;öncelikle dernek üyelerimizin okullarında Burslu Öğrenci kampanyası ve eğitim kalitemizi yukarıyaçıkartacak olan Eğitmen Eğitimi Hareketini başlatmaya karar verdik."

        REKLAM
        Haberi Hazırlayan: Demet Demirkır
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa