Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Okan Buruk kimdir, kaç yaşında ve nereli? Okan Buruk'un teknik direktörlük kariyeri ve çalıştırdığı takımlar! - Galatasaray Haberleri
        • 1

          Büyükçekmece'den çıkarak 11 yaşında Florya'nın yolunu tutan Okan Buruk, arkadaşlarının da peşine takılarak Galatasaray seçmelerine girdi ve sarı-kırmızılı kulübün kapıları açmayı başardı.

        • 2

          1992'de Türkiye sahnesine adım atan Okan Buruk, Galatasaray formasını giydiği ilk maçta 2 gol birden attı. İlk maçında da abisine karşı forma giyen Okan Buruk'un kariyerinin dönüm noktalarından biri, 1993'te ayağının kırılması oldu.

        • 3

          Ağır bir sakatlık yaşamasına rağmen karamsarlığa kapılmayan Buruk, yıllar sonra yaptığı açıklamada sakatlıktan önce daha kıvrak sakatlıktan sonra ise daha dayanıklı bir oyuncu olduğunu belirterek oyun stilini değiştirdiğini söyledi.

        • 4

          Sakatlığı atlattıktan sonra pek forma şansı bulamayan Buruk, daha fazla forma giymek için ayrılmayı düşünse de Fatih Terim'in verdiği şansı iyi değerlendirdi ve UEFA Kupası'nı kaldıran ekibin önemli parçalarından biri oldu.

        • 5

          INTER'E TRANSFERİ

          Sarı-kırmızılılarda Süper Kupa zaferi de yaşayan Okan Buruk, 'Bosman kuralı'nın da çıkışıyla olaylı bir transferle Inter'in yolunu tuttu. 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülük yaşadı, Türkiye'ye 2004-05'te Beşiktaş formasıyla döndü.

        • 6

          2006'da yetiştiği Galatasaray'a geri dönen Buruk, 2007-08'de bir kez daha sarı-kırmızılı kulüple şampiyonluk yaşadı ve ardından o dönemki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan bugünkü Başakşehir'in yolunu tutarak futbolculuk kariyerine de burada nokta koydu.

        • 7

          Saha kenarına Abdullah Avcı'nın yanında geçen Buruk, iki yıl boyunca A Milli Takım'da yardımcı antrenör olarak görev yapmasının ardından 2013'te Elazığspor'un başına geçti. 10 maçta 7 puanı bulunan takımla kalan haftalarda 27 puan toplayan Buruk, Elazığspor'un küme düşmesine engel olamadı.

        • 8

          Sonrası sezon Süper Lig'de kalan Buruk, bir önceki sezon kümede kalma mücadelesi veren Gaziantepspor'la nispeten başarılı bir sezon geçirdi ve sezonu 10. sırada kapattı. Buruk'un sonraki durağı ise Sivasspor oldu.

        • 9

          Sivasspor'da sadece 11 maça çıkan Buruk, kariyerinin puan açısından da en kötü periyodunu geçirdi ve sonrasında 1. Lig ekibi Göztepe'nin yolunu tuttu.

        • 10

          Sarı-kırmızılılar sezona fırtına gibi girerken 5-2'lik Elazığspor ve 1-0'lık Ümraniyespor mağlubiyetlerinin ardından sallantıya girdi. Buruk istifa kararı alırken futbolcuların devreye girmesiyle bu kararından vazgeçti ancak devamındaki 4-0'lık Eskişehirspor mağlubiyeti de son maçı oldu.

        • 11

          Buruk yaklaşık bir hafta sonra Süper Lig'e dönerken Akhisarspor'la inanılmaz bir çıkış yakaladı. Buruk yönetimindeki 9 maçın 7'sini kazanan Akhisarspor, sezonu 7. sırada tamamladı ve Avrupa'nın sadece üç basamak uzağında kaldı.

        • 12

          Devamındaki sezon Akhisarspor'la tarih yazan Buruk ligde de başarılı bir performans sergilese de esas işi Türkiye Kupası'nda yaptı. Organizasyona 4. Turdan katılan Ege ekibi yarı finalde Galatasaray'ı saf dışı bırakarak finale yükseldi.

        • 13

          Ligde iki maçta da yendiği Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Akhisarspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazandı; Okan Buruk da antrenörlük kariyerindeki ilk zaferini yaşadı.

        • 14

          Buruk sonraki sezon Çaykur Rizespor'un başına geçerken işler istediği gibi başlamadı. 3-0'lık Fenerbahçe galibiyetinden sonra 10 maç 3 puana hasret kalan Karadeniz ekibi devamında ise büyük bir çıkış yakaladı. Ligin ilk yarısında tek galibiyeti olan Rizespor sezonu 9 galibiyetle 11. sırada tamamladı.

        • 15

          BAŞAKŞEHİR'İ İLK SEZONUNDA ŞAMPİYON YAPTI

          Abdullah Avcı'nın Beşiktaş'ın başına geçmesi de Okan Buruk'un kariyerinin dönüm noktalarından biri oldu. Başakşehir'e bu kez teknik direktör olarak geçen Buruk, ilk sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşadı ve bir kez daha tarihe geçti!

        • 16

          Sezona istediği başlangıcı yapamayan Başakşehir ilk beş maçta sadece tek galibiyet alsa da sezonun kalanında sadece üç mağlubiyet yaşadı. Ligle birlikte Avrupa'yı da beraberinde götüren turuncu-lacivertliler Roma, Mönchengladbach ve Wolfsberger'in olduğu grubu 10 puanla lider tamamladı ve burada da ilki yaşadı.

        • 17

          Süper Lig tarihinde hem futbolculuğu hem de teknik adamlığı döneminde şampiyonluk sevinci yaşayan Şenol Güneş, Ertuğrul Sağlam, Aykut Kocaman ve Hamza Hamzaoğlu'nun arasına Okan Buruk da adını yazdırmış oldu.

        • 18

          Futbolculuğu döneminde Galatasaray ile 4'ü üst üste olmak üzere toplam 7 şampiyonluk yaşayan Buruk, teknik direktör olarak da Medipol Başakşehir'i 2019-2020 sezonunda şampiyonluğa taşıdı. Okan Buruk, Medipol Başakşehir ile yaşadığı şampiyonlukla birlikte kariyerindeki ikinci kupasını kazandı.

        • 19

          Buruk yönetimindeki İstanbul temsilcisi, son 32 turunda da Portekiz ekibi Sporting Lizbon'a deplasmanda 3-1 yenildiği maçın rövanşını sahasında uzatmalarda 4-1 kazanarak adını son 16 turuna yazdırdı.

        • 20

          Bu turda Danimarka ekibi Kopenhag'ı sahasında 1-0 yenen Medipol Başakşehir, deplasmanda 3-0 kaybetti ve çeyrek final şansını kaçırdı.

        • 21

          MANCHESTER UNITED GALİBİYETİ

          Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez teknik direktör Okan Buruk ile mücadele etti.

        • 22

          Grup aşamasından Şampiyonlar Ligi serüvenine başlayan İstanbul ekibi, ilk iki maçını Leipzig ve Paris Saint-Germain karşısında gol atamadan kaybetti.

        • 23

          Turuncu-lacivertli ekip, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk gollerini, ilk galibiyetini ve ilk puanlarını İngiliz ekibi Manchester United ile oynadığı üçüncü grup maçını 2-1 kazanarak elde etti.

        • 24

          Okan Buruk yönetimindeki Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ni 1 galibiyet, 5 yenilgi ve toplanan 3 puan ile son sırada tamamladı.

        • 25

          SON MAÇI SÜPER KUPA OLDU

          Okan Buruk'un, Medipol Başakşehir'in başındaki son karşılaşması Trabzonspor ile oynanan TFF Süper Kupa maçı oldu.

        • 26

          Turuncu-lacivertli ekip, Trabzonspor'a 2-1 yenilerek Süper Kupa'yı rakibine kaptırdı. Bu maçın iki gün ardından ise Okan Buruk ile yollar ayrıldı.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa