Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Günümüz modern yaşamının vazgeçilmez hastalığı; obezite. Obezite tüm kültürleri, sosyoekonomik sınıfları ve çocuklar da dahil tüm yaş gruplarını etkileyen bir halk sağlığı sorunu haline geldi. Obezite nedenleri günden güne artarken, obez bireylerin sayısı da yadsınamayacak şekilde arttı.

Peki, neler obeziteyi artırıyor. Obeziteyi artıran etmenleri Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli anlattı.

ÇEVRE

Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli, obezite ve çevre ilişkisinin önemine değinerek “Son yıllarda çevre, insanları daha fazla obez yapar hale geldi. Arkadaşlar, eşler, okul ve iş hayatı alışkanlıklarımızı etkiliyor. Bu konuda yapılmış birçok çalışma sosyal ilişkilerin kiloya etkisini gözler önüne seriyor. Bu konu, 32 yıl boyunca 12 bin kişinin değerlendirildiği bir çalışmayla araştırıldı. Araştırmadan çıkan ilginç sonuçlar şunlar: Araştırmacılar, obez olma yolunda en büyük etkenin arkadaşlar olduğunu buldu. Örneğin, yakın arkadaşlık yüzde 171 oranında obezite riskini artırıyor. Bu oranlar, kardeşler arasında yüzde 40, eşler arasında yüzde 37 olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ