Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Nedir Nevruz nedir? Nevruz Bayramında neler yapılır? nevruz ne zaman 2020?

        Yeni baharın gelmesiyle Nevruz bayramı ne zaman gibi sorular arama motorlarında sıkça aratılan konular arasında yer alıyor. Nevruz Bayramı pek çok yerde keyiflekutlanan Yenigün bayramı olarak bilinmekte. Nevruzun gelmesiyle havalar ısınır ve kuşların cıvıl cıvıl olması nevruzu simgeler. Peki Nevruz Bayramında neler yapılır? Nevruz bayramı ne zaman? İşte cevabı...

        Nevruz nedir?

        Nev(Yeni) Ruz(Gün) kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan Yenigün anlamına geliyor. Nevruz Bayramı başka bir isimle yeniden doğuş diriliş anlamına gelmekte. Nevruz baharın gelmesiyle havaların ısınmaya başlamasını, kışın etkisini yitirmesini, kuşların ötüşünü, ağaçların çiçeklenmesini, göçmen kuşların yuvalarına dönmesini simgeler.

        REKLAM

        Nevruz Bayramında ne yapılır?

        Nevruz bayramında sokaklarda çocuklar ve gençler toplanarak yumurta dövüştürürler. Nevruzun en önemli ilkesi ateş yakmadır. Bu gecede Tongel denen ateşler yakılır ve dilek tutularak üzerinden atlanır. İnanışa göre bu ateşin üzerinden geçen her kimsenin dilekleri kabul olacak tüm hastalıklardan kurtulacak. Nevruz Bayramında yapılacak olan bir diğer ilke ise Semeni bir kap içerisine buğdayların sulanarak yerleştirilmesi olarak gerçekleşir. Suya yüzük atmada Nevruz gecesinde yapılacaklar arasında yer alır. İğne iğne ve kulak asmada Nevruz Bayramında oynanan oyunlar arasında yer almaktadır.

        Nevruz Bayramı ne zaman?

        21 Mart 2020 cumartesi günü Nevruz Bayramı

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa