Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Neden düğünlerde gelin çiçeği atılır?
        • 1

          Hemen hemen birçok kültürde gelinin, düğün töreninin sonuna doğru gelin çiçeğini fırlatması bir gelenek olarak kabul ediliyor. Diğer tüm gelenekler de olduğu gibi bu da öylesine gerçekleştirilen bir eylem değil.

        • 2

          Geleneğin tam olarak nasıl ortaya çıktığı bilinmese de konuyla ilgili elimizdeki tek bilgiler bizi Orta Çağ Avrupa'sına kadar götürüyor. Bu dönemde düğüne katılan bekâr kadınlar, kendilerine şans getirmesi için gelinin, gelinliğinden bir parça koparırdı.

          O zaman giyilen gelinlikler, şimdiki gibi değildi. Halk arasında olan düğünlerde gelinler, ucuz kumaşlardan yapılan elbiseler giyerdi.

        • 3

          Ancak zamanla gelinlikler, daha özel ve daha pahalı kostümler haline gelince bu gelenek de evrimleşti. Gelinler, elbiseden bir parça isteyen kalabalığın dikkatini dağıtmak için birçok nesne atmaya başladı -buna jartiyerleri de dâhildi-.

        • 4

          Kısa süre sonra gelin çiçeği, atılabilir bir seçim olarak ortaya çıktı ve şanslı alıcı için romantik ve iyi şans tılsımı olarak sayıldı. Birçok insan için çiçekler doğurganlığı temsil eder; gelinin üzerindeki iyi şanstan yararlanmak isteyen biri için buket tutmak, iyi bir talihe işaret eder.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa