Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyada nesli tehlike altında olan türlerden olan ve Türkiye kıyılarında sadece yaklaşık 100 kadar yaşayan Akdeniz fokunun korunması amacıyla Akdeniz Koruma Derneği tarafından sürdürülen çalışmalarda yeni doğum yapmış anne fok takibe alındı.

        Dernek yavru ve annesini sürekli takip edecek

        Akdeniz Koruma Derneği’nin Güney Ege kıyılarında fotokapan kamera yardımıyla izlediği bir kıyı mağarasında, yeni doğum yapmış bir Akdeniz foku tespit edildi. Akdeniz Koruma Derneği yetkilileri yeni doğum yapan anne ve yavrusunun bundan sonraki gelişimini sürekli olarak takip edecek.

        Dünyada sayısı 600700 tane

        Dünyada 600700 arasında, Türkiye kıyılarında ise 100 kadar olduğu tahmin edilen Akdeniz foku (Monachus monachus) yaşıyor. Nesli tehlike altında olan bu türün her yeni bireyi, deniz koruma alanları ve Akdeniz fokunun neslinin devamı için umutları arttırdığı açıklandı.

        Yavruya isim aranıyor

        Akdeniz Koruma Derneği'nden yapılan açıklamada, 2021 doğumlu Akdeniz fokunun ismi Instagram sayfasından yapılacak yorumlarda belirlenecek. Akdeniz Koruma Derneği'nden yapılan açıklamada, “Yorumlar arasında en çok beğenilen isimler üzerinden Instagram hikayelerde açacağımız anket ile yeni doğan Akdeniz fokunun adını birlikte belirleyebileceğiz” denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa