Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bitlis programı kapsamında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca ortaklaşa inşa edilen Saadettin Aka Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

AA'nın haberine göre; Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, bugün sadece Tatvan'a 150'ye yakın derslik ve yaklaşık 450 yataklı pansiyon kazandırdıklarını söyledi.

Bitlis'in geçmişten günümüze "eğitime aşık bir şehir" olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Gönlü Süphan Dağı kadar yüksek. Bitlis, kanaat önderleri ve yetiştirdiği eğitim neferleriyle, Saadettin amca da onlardan biri, Anadolu'yu aydınlatmıştır. Bu vazifeyi üstlenenlerden biri de peygamber mesleği olan öğretmenlik görevini hakkıyla yerine getiren Saadettin Aka hocamızdır. Tatvan'da öğretmenlik görevine başladı. Yaklaşık 30 yıl sonra da burada emekli oldu. Kültürümüzde 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.' anlayışı vardır. Bu anlayış, eğitime değer katanların baş taçı edilmesi demektir. Bunun en somut örneğini de Aka hocamızda görmekteyiz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu okulla hem Aka'nın ismi ölümsüzleşecek hem de okulumuzda yetişen öğrencilerin her biri Aka hocamız gibi şehrine ve insanına hizmet edecektir. Bu vesileyle Aka hocamıza uzun ömür, sağlık ve afiyet diliyorum."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ