Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Mesajlaşma uygulaması Kik nedir? Kik nasıl kullanılır? Kik uygulaması ücretli mi? - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Kik olarak adlandırılan Kik Messenger, Kanadalı Kik Interactive şirketinin ücretsiz bir anlık mesajlaşma mobil uygulamasıdır.

        • 2

          KİK GÜVENLİKLİ Mİ?

          Kik, kullanıcıların bir telefon numarası veya geçerli bir e-posta adresi göstererek kayıt olmasını zorunluı tutmuyor. Yani, Kik uygulaması anonim olarak kullanılabiliyor. Fakat uygulamada uçtan uca şifreleme kullanmaz. Kik, kullanıcının ISP'sini ve yaklaşık konumunu belirlemek için kullanılabilecek kullanıcı IP adreslerini günlüğe kaydeder.

          Bu bilgiler ve "bildirilen" sohbetler kolluk kuvvetlerinin talebi üzerine, bazen mahkeme kararına ihtiyaç duyulmaksızın düzenli olarak teslim edilir.

        • 3

          Kik'in başlangıçta mesajlaşmaya geçmeden önce bir müzik paylaşım uygulaması olması amaçlanmıştı, kısaca kullanıcılara sınırlı sayıda SMS metin mesajını doğrudan uygulamadan gönderme yeteneği sunuyordu. Kik'in bir mesajlaşma uygulaması olarak yeniden yayınlanmasından sonraki ilk 15 gün boyunca 1 milyondan fazla hesap oluşturuldu. Mayıs 2016'da Kik Messenger, yaklaşık 300 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğunu ve ABD'deki gençlerin yaklaşık % 40'ı tarafından kullanıldığını duyurdu.

        • 4

          KİK ÜCRETLİ Mİ?

          Mesajları, fotoğrafları, videoları, çizimleri, mobil web sayfalarını ve diğer içerikleri iletmek ve almak için kullanılan Kik Appstore ve Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebilir.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa