Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Konya'nın Karapınar ilçesindeki 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen Meke Gölü yakınına kavanozlar içerisinde patlayıcı madde gömdükleri iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Abdullah Çelik ile kuzeni 28 yaşındaki Mehmet Çelik, 12’şer yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

Zafer Samancı'nın haberine göre Konya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 Ocak ve 3 Mart tarihlerinde Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü mevkiinde patlayıcı gömülü olduğu yönünde gelen ihbarlar üzerine bölgede çalışma yaptı.

Yapılan araştırmada toprağa gömülü halde içerisinde kahverengi sıvı bulunan 8 kavanoz bulundu. Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nce sıvı madde üzerinde yapılan incelemede maddenin patlayıcı özelliği bulunan nitrometan ve anilin karışımı olduğu tespit edildi. Maddeyi kimin koyduğu yönünde çalışma yapan polis, kamera ve HTS kayıtlarından yola çıkarak şüphelilerin Abdullah Çelik ve kuzeni Mehmet Çelik olduğunu saptadı. Gözaltına alınan 2 şüpheli, 12 Haziran'da tutuklandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ