Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Malmö: 2 - Beşiktaş: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki ilk maçında Sarpsborg'u 3-1 mağlup eden Beşiktaş, Genk'e 2-0 mağlup olan Malmö'ye konuk oldu. İlk 45 dakikası golsüz sona eren mücadelede Beşiktaş, 53. dakikada şanssız bir golle geriye düştü. Siyah-beyazlılar 71. dakikada Pepe ile skoru eşitlese de Portekizli futbolcunun attığı gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Beşiktaş'ta Caner Erkin, 77. dakikada bir penaltıya sebebiyet verdi ve Malmö ikinci golü buldu. Mücadelede başka gol olmayınca Beşiktaş, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! MALMÖ - BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...
        REKLAM

        Malmö, 13. dakikada gole yaklaştı: Sağ kanattan ceza sahası içine gönderilen top savunma oyuncularımızdan sekti. Topu önünde bulan Arnor Traustason kaleye sırtı dönük şekilde vuruşunu yaptı ancak bu top Loris Karius'un kontrolünde kaldı.

        24. dakikada Beşiktaş gole yaklaşan taraf oldu: Hızlı gelişen atağımızda topla ilerleyen Adem Ljajic pasını ceza sahası içine hareketlenen Vagner Love'a gönderdi. Savunmadaki Rasmus Bengtsson'den seken topla buluşan Vagner Love vuruşunu yaptı ancak bu top kaleci Johan Dahlin'in kontrolünde kaldı.

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmayınca iki takım da devre arasında soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

        ŞANSSIZ AN!

        Malmö, 53. dakikada 1-0 öne geçti: Sağ kanattan gelişen atakta Lasse Nielsen kısa pasını sağ kanattaki Andreas Vindheim'e gönderdi. Topla buluşan Andreas Vindheim sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yapmak istedi. Caner Erkin'e de çarpan bu top kaleye doğru yöneldi ve ağlarla buluştu. Golde Karius, topa müdahale edemedi.

        Beşiktaş, 64. dakikada gole yaklaştı: Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Caner Erkin ceza sahası içine ortasını yaptı. Bu topa hareketlenen Vagner Love dokunuşunu yaptı ancak araya giren savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

        REKLAM

        Beşiktaş, 66. dakikada bir kez daha rakip kale önünde pozisyon buldu: Sol kanatta topla ilerleyen Caner Erkin kısa pasını Vagner Love'a gönderdi. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Vagner Love kaleye şutunu çekti ancak bu top Johan Dahlin'i geçmedi. Kalecinin müdahalesiyle top tehlikeli bölgeden uzaklaştırıldı.

        Beşiktaş, 71. dakikada kullandığı duran topta Pepe'nin attığı golle eşitliği yakaladı ancak hakem Aleksandar Stavrev, Portekizli yıldızın bu pozisyonda ofsaytta olduğu görüşünde karar verdi ve gol iptal edildi.

        FARK 2'YE ÇIKTI

        Malmö, 76. dakikada penaltı kazandı: Caner Erkin, Andreas Vindheim'ı ceza sahası içinde müdahalesiyle yerde bıraktı ve bu hareketi sonrasında penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen Markus Rosenberg tam ortaya sert bir şut çekti ve topu ağlarla buluşturarak Malmö'yü 2-0 öne geçirdi.

        Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol olmayınca Malmö, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.Gruptaki diğer karşılaşmada Sarpsborg, Genk'i 3-1'lik skorla mağlup etti ve liderliğe yükseldi. Beşiktaş bu sonucun ardından lider girdiği haftayı 2. sırada tamamladı. Öte yandan gruptakidört takımın da puanı ikinci haftasonunda 3 oldu.

        Takımlar O G B M A Y Av P
        Sarpsborg 2 1 1 4 4 3
        Beşiktaş 2 1 1 3 3 3
        Genk 2 1 1 3 3 3
        Malmö 2 1 1 2 2 3

        Rakibi karşısında ilk yarıda Lens, Gökhan Töre ve Love ile gol pozisyonları yakalayan siyah-beyazlılar, Malmö kalecisi Dahlin'i geçemedi. Ev sahibi takım, ikinci yarıda Caner Erkin'in kendi kalesine attığı golün yanı sıra Markus Rosenberg'in penaltıdan fileleri havalandırmasıyla sahadan 2-0 galip ayrıldı.

        Beşiktaş, bu sonuçla 3 puanda kalarak ikinci sıraya geriledi. İlk hafta Belçika ekibi Genk'e 2-0 yenilen Malmö ise 3 puanla son sırada yer aldı.

        MALMÖ'YE KARŞI 3. MAĞLUBİYET

        Beşiktaş, İsveç ekibi Malmö ile yaptığı 5. maçta 3. mağlubiyetini yaşadı.

        İki takım arasında oynanan 5 müsabakanın 1'ini Beşiktaş kazanırken, 1 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

        GOL SERİSİ BİTTİ

        Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında 8 maçtır sürdürdüğü gol serisi Malmö karşısında son buldu.

        Siyah-beyazlıların Avrupa organizasyonlarında gol atma serisine oynadığı 9. maçta Malmö son verdi.

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon Bayern Münih ağlarını havalandıran siyah-beyazlılar, bu sezon ise Avrupa Ligi'nde B36 Torshavn, LASK Linz, Partizan ve Sarpsborg maçları olmak üzere üst üste 8 maçta gol atmıştı.

        LİDERLİĞİ KAPTIRDI

        I Grubu'nda ikinci haftaya lider giren Beşiktaş, bu yenilginin ardından ikinciliğe geriledi.

        Genk'i 3-1 yenen Sarpsborg, 3 puanla liderliğe yükseldi. Aynı puana sahip takımlardan Genk üçüncü, Malmö ise dördüncü ve son sırada yer aldı.

        BU SEZON AVRUPA LİGİ'NDE 2. MAĞLUBİYET

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon yaptığı 8. maçta 2. mağlubiyetini yaşadı.

        Siyah-beyazlı ekip, bu maçlarda 5 galibiyet ve 1 de beraberlik yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda 17 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 5 gol gördü.

        DAHLIN, KURTARIŞLARIYLA ÖN PLANA ÇIKTI

        Malmö kalecisi Johan Dahlin, karşılaşmada gösterdiği performansla dikkati çekti.

        İsveçli file bekçisi, müsabakada Vagner Love, Jeremain Lens ve Gökhan Töre'nin pozisyonlarında yaptığı kurtarışlarla ön plana çıktı ve takımının aldığı 3 puanda önemli rol oynadı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa