Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Buse ÖRNEK / HABERTURK MAGAZİN

Türk sineması yeni kaynak buldu. Artık mankenler değil, sosyal medya platformu Vine fenomenleri oyuncu oluyor. Esprili bir hale getirdikleri günlük yaşantılarını, skeçlerini ve taklitlerini Vine’da milyonlarca kişiyle paylaşan Eylül Öztürk, Cem Gelinoğlu, Barbaros Dikmen ve Kutay Kalabalık, artık birer oyuncu.

Vine fenomenleri Türk sineması için yeni oyunculuk kaynağı oluşturdu. Sosyal paylaşım sitesi Vine’ın ünlü isimleri sinemaya adım attı.

EYLÜL ÖZTÜRK’ÜN 4 FİLMİ VAR

Cem Gelinoğlu, ‘Ali Kundilli’ ile başladığı oyunculuk kariyerine filminin ikincisi ile devam ediyor. Gelinoğlu’nun Vine’da yarattığı kahraman, bu kez babalık heyecanı yaşayacak. Vine fenomenleri arasında en fazla filmde rol alan kişi Eylül Öztürk. ‘Azem: Cin Karası’ ile oyunculuğa başlayan Öztürk, daha sonra ‘Aşk Nerede’, ‘Yusuf&Yusuf’ ve ‘Tut Sözünü’ için kamera karşısına geçti.

YENİ OYUNCU KUTAY KALABALIK

Barbaros Dikmen ile Kutay Kalabalık da Vine’da geniş kitlelere ulaşmaları sonrasında yapımcılar tarafından keşfedildi. Dikmen, ‘Sihirbazlık Okulu’nda Bir Türk’te Mehmet’i canlandırırken, Kalabalık, ‘Hesapta Aşk’ta Mustafa ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı.

Faruk Aksoy (‘Ali Kundilli’nin yapımcısı): Nasıl ki Şahan Gökbakar’ın 1.5 dakikalık ‘Recep İvedik’ skecini görüp “Bundan çok iyi film olur” dediysem, Cem Gelinoğlu’nun skeçlerini de gördüğümde aynı düşünceye sahip oldum. Cem’in Vine’daki skeçlerini yaparken halkı çok iyi bir şekilde gözlemlediğini gördüm. İnsanları gözlemleme yeteneğine hayran kaldım.

Engin Yıldırım (‘Sihirbazlık Okulu’nda Bir Türk’ün yapımcısı): Vine skeçlerini ve taklitlerini paylaşan kişilerin oyunculuk yeteneği mutlaka vardır. Bizler sinema filmlerimizde o oyunculuk yeteneklerini gözler önüne seriyoruz. Tabii oyuncu koçlarımız ve yönetmenimiz o yeteneklere şekil veriyorlar. En önemlisi geniş kitlelerce izlenmeye alışık olduklarından dolayı çekimlere kolayca adapte olabiliyorlar.

Oğuz Çelik (‘Tut Sözünü’nün yönetmeni): Vine paylaşımlarıyla yüzbinlerce kişiye ulaşan kişiler bulunuyor. O kadar çok insanın izliyor olması, söz konusu paylaşımları yapan kişilerde izlenecek özellikler olduğunu gösterir. O kişilerin sinema filmleri ve televizyon dizilerinde de yeteneklerini sergilemelerinde bir mahzur görmüyorum.

VİNE'CILARIN İZLEYİCİ SAYILARI

EYLÜL ÖZTÜRK Aşk Nerede İzleyici Sayısı: 70 bin kişi

Tut Sözünü 13 bin kişi

Azem: Cin Karası İzleyici Sayısı: 116 bin kişi

Yusuf&Yusuf İzleyici Sayısı: 853 bin kişi

CEM GELİNOĞLU Ali Kundilli İzleyici Sayısı: 483 bin kişi

BARBAROS DİKMEN Sihirbazlık Okulu’nda Bir Türk İzleyici Sayısı: 183 bin kişi

KUTAY KALABALIK Hesapta Aşk (Gösterimi devam ediyor) İzleyici Sayısı: 40 bin kişi

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ