Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Macron ile Katar Emiri Al Sani, Orta Doğu'da istikrar ve barışın sağlanması konusunu görüştü | Dış Haberler

        Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Macron, Katar Şeyhi Al Sani ile telefonda görüştü.

        Macron, Gazze'deki esirlerin salıverilmesine ilişkin müzakerelerde Katar’ın üstlendiği rolden dolayı Al Sani'ye teşekkür etti.

        İkili, Orta Doğu’da barış ve istikrara dönüş şartlarının sağlanması ve bunun için Lübnan ve Gazze'deki ateşkesin kalıcı hale gelmesinin gerekliliğini vurguladı.

        Suriye'deki gelişmeleri de ele alan liderler, tüm Suriyeli toplulukların haklarına saygı gösteren kapsayıcı siyasi geçişe desteklerini yineledi.

        Macron ve Al Sani, ayrıca Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) doğusundaki gelişmelerle ilgili endişelerini dile getirdi ve diyalog çağrısı yaptı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa