Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu SON DAKİKA FLAŞ LİBYA GELİŞMESİ... İki kritik nokta daha ele geçirildi! - Haberler

        Libya Ordusu, başkent Trablus'un güneyindeki Halife Hafter'e bağlı milislere karşı ilerleme kaydederken, stratejik Hamza Askeri Kampı'nın tamamında kontrolü sağladı.

        Libya Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, ordu birliklerinin, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisleri başkentin güneyindeki stratejik Hamza Askeri Kampı'ndan çıkardıklarını belirtti.

        Ordunun milislere karşı ilerleyişinin devam ettiğini kaydeden Kununu, orduya bağlı teknik personelin Hafter milislerinin geride tuzakladıkları mayınları temizleme çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.

        Libya Ordusu, Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri başarıya imza attı. Hafter milislerini pazartesi günü ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya hükümeti, batı bölgelerdeki farklı beldeleri de milislerden arındırmaya devam ediyor.

        Hafter milislerinin başkente saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Terhune kentini kuşatan ordu birlikleri, bazı silahlı grupları bu hamlesiyle başkentin güneyindeki cephelerden Terhune kentini savunmaya çekilmeye zorladı.

        Ordu birlikleri dün başkentin güneyindeki Selahaddin ve El-Meşru ekseninde ilerlerken, bölgedeki kritik noktaları Hafter milislerinden geri almış ve buradaki El-Tekbali Kampı'nda kontrolü sağlamıştı. Hafter milislerinin başkentin güneyindeki cephelerden geri çekilirken, yerleşim bölgelerine çok sayıda mayın tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

        "ÖFKE VOLKANI" OPERASYONU DEVAM EDİYOR

        Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi olan Ulusal Mutabakat Hükumeti'ne (UMH) bağlı birliklerin, başkent Trablus´un güneybatısındaki gayri meşru darbeci Hafter'in stratejik öneme sahip olan Vatiyye Askeri Üssü´nü geri almak için başlattığı `Öfke Volkanı´ operasyonu devam ediyor.

        HAFTER MİLİSLERİ, TRABLUS'UN GÜNEYİNDEN GERİ ÇEKİLİYOR

        Libya'nın BM nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler, 'Öfke Volkanı' operasyonu kapsamında başkentin güneyine ilerleyişini sürdürüyor. UMH birliklerinin Hamza ve Yarmouk askeri kamplarının kontrolünü sağladığı ve güneyde 8 kilometre ilerlediği belirtildi.

        Libya'nın BM nezdindeki meşru temsilcisi UMH'nin, başkent Trablus'un güneyindeki Hafter'in stratejik öneme sahip olan Vatiyye Askeri Üssü'nü geri almak için başlattığı "Öfke Volkanı" operasyonu devam ediyor.

        Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) Ulusal Mutabakat Hükümeti yetkililerinden elde ettiği bilgilere göre UMH ordusu, Trablus'un güneyinde 8 kilometre ilerledi. Öte yandan, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter´e bağlı milislerin güneyden geri çekilmeye başladığı ifade edildi. UMH ordusu, 4 Nisan 2019 yılından bu yana ilk defa 8 kilometrelik alandaki bölgelerin kontrolünü sağladı.

        İKİ BÖLGE DAHA KURTARILDI

        DHA'da yer alan ve Ulusal Mutabakat Hükumeti (UMH) yetkililerinden elde edilen bilgilere göre UMH ordusu, Vatiyye Askeri Üssü´nün güneyinde bulunan Badr ve Tiji kasabalarının ardından, Al-Khalah ve Salah Al-Din bölgesini de Hafter´e bağlı güçlerden kurtarıldı.

        REKLAM

        "PARALI ASKER CESEDİ BULUNDU"

        AA'da yer alan habere göre de Libya Dışişleri Bakanlığı, başkentin güneyinde yabancı paralı asker cesedi bulunduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ordu birlikleri başkentin güneyindeki Selahaddin bölgesinde, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter milislerinden arındırdıkları bir noktada yabancı paralı asker cesedi buldu.

        BİRLEŞMİŞ MİLLETLERLE PAYLAŞILACAK

        Yabancı paralı askere ilişkin gerçeklerin aydınlatılması için ilgili güvenlik birimleri ve adli makamlarla ortak çalışma yürütüldüğü ifade edildi. Açıklamada, soruşturmanın tamamlanmasının ardından konuya ilişkin hazırlanan raporu Libya Dışişleri Bakanlığının Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyine Libya'daki yabancı paralı askerlerin varlığına yönelik ek bir delil olarak takdim edeceği belirtildi.

        REKLAM

        PARALI ASKERDEN RUS RUBLESİ ÇIKTI

        Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın birimi de sosyal medya hesabından yabancı paralı askerin cesedi üzerinden çıkan malzemelerin fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflarda askerin üzerinden, çok sayıda Rus rublesi banknotu çıkması dikkati çekti.

        RUS YAPIMI ANTİ PERSONEL MAYIN

        Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan başka bir açıklamada da ordu birliklerinin başkentin güneyinde milislerden arındırdığı bölgede, tuzaklanmış Rus yapımı MON-100 tipinde parça tesirli bir anti personel mayın ele geçirildiğine ilişkin fotoğraf paylaşıldı.

        PAZARTESİDEN BU YANA İLERLİYOR

        Libya ordusu, Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri başarıya imza attı. Hafter milislerini pazartesi günü ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya hükümeti, batı bölgelerdeki farklı beldeleri de milislerden arındırmaya devam ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa