Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Küresel ekonomi koronavirüs salgınının yarattığı zorluklarla boğuşurken milyarderler servetlerine servet kattı. Forbes'un yayımladığı listeye göre son 1 yılda dünya genelindeki dolar milyarderi sayısı 660 kişilik artışla 2.755'e ulaştı. Milyarderlerin toplam serveti ise 5.1 trilyon dolarlık artışla 13.1 trilyon dolara yükseldi.

Bu artışta özellikle salgına rağmen borsalarda yaşanan büyük yükselişler etkili oldu. Ancak bu yıl milyarderler kulübüne girenler arasındaki 40 kişi doğrudan salgınla mücadele ettikleri için zenginleşti.

Bunlardan en büyük servete ulaşanların başında Li Jianquan geldi. Çinli sağlık ürünleri üreticisi Winner Medical'ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Li Jianquan 6.8 milyar dolarlık servetle listede kendisine yer buldu. Winner Medical'ın salgınla beraber özellikle koruyucu maske satışlarında büyük bir patlama yaşandı. Firma Eylül 2020'de halka arz edildi. Böylece şirketin yüzde 68'ini elinde bulunduran 64 yaşındaki Li Jianquan büyük bir servete kavuştu. İlk kez milyarderler listesine girdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ