Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Medeniyet Okulu Projesi kapsamında düzenlenen “Haydi Konuş Bakalım” isimli liselerarası münazara yarışmasının il finali gerçekleştirildi.

        Konya’nın 31 ilçesinden 215 lisenin katıldığı ve eleme usulüyle iki ilçenin finale kaldığı yarışmada Kadınhanı Zeki Altındağ Anadolu Lisesi “Yerel Yönetimlerin Önceliği Sosyal Yatırımlardır”, Doğanhisar Anadolu Lisesi ise “Yerel Yönetimlerin Önceliği Fiziki Yatırımlardır” konu başlıklarıyla yarıştı. Yarışmada birinciliği geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kadınhanı Zeki Altındağ Anadolu Lisesi kazandı. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen final programına katılarak birinci olan Kadınhanı Zeki Altındağ Anadolu Lisesine ödüllerini veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yarışmaya katılan ve dereceye giren okulları tebrik etti. Yarışmanın konusu olan fiziki belediyecilik ve sosyal belediyeciliğin zor bir konu olduğunu belirten Başkan Altay, belediyelerin her ikisini de gerçekleştirmesi halinde daha güzel olacağını söyledi. Başkan Altay, belediye olarak önceliklerinin çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik hizmetler üretmek olduğunu ve bunun artarak devam edeceğini vurguladı. Yarışma ikincisi Doğanhisar Anadolu Lisesine ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy verirken, üçüncü olan Çumra Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ise ödüllerini Çumra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Alagöz verdi.

        Yarışmada birinci olan okula 3 adet bilgisayar, öğrencilere tam altın, ikinci okula 2 adet bilgisayar, öğrencilere yarım altın, üçüncü okula ise 1 bilgisayar ile ö ğrencilere çeyrek altın verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa