Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, 1012 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde gerçekleştirdiği 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri’ni devam ediyor.

        Gölcük’ün Şevketiye köyünde devam eden şenliğin ikinci gününde, yerel sanatçıların konserleriyle eğlenen vatandaşlar, tulum ve kemençe eşliğinde horonlarla coştular. Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Abhaza topluluğunun yer aldığı şenlikte, vatandaşlar gün boyunca eğlendi. Çocuklar, işime oyun grupları ve palyaçoların etkinlikleriyle eğlenirken, büyükler yerel sanatçıların seslendirdiği hareketli parçalara eşlik ettiler.

        Gölcük ve çevresinde ağırlıklı olarak yaşayan, 187778 OsmanlıRus harbi sırasında Kocaeli’ne gelen ve 93 muhacirleri olarak adlandırılan vatandaşlar için düzenlenen 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri 12 Ağustos Pazar günü akşamı sona erecek. Büyükşehir Belediyesine ait 8 otobüs Gölcük ilçe merkezinden, etkinlik alanına ring seferler yapıyor. Şenlikler, Gölcük Belediyesi, Gölcük ve Köyleri Derneği, Artvin İli ve İlçeleri Gölcük Derneği ile Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa