Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Kocaeli Haberleri

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından İzzetbegoviç'in vefatının 13.yıl dönümünde Karamürsel Merkez Camisinde mevlit okutuldu.

Dernek Başkanı Erhan Yılmaz, programın ardından yaptığı açıklamada, İzzetbegoviç'i rahmetle andıklarını belirterek, "Siyasi önderliğinin yanı sıra entelektüel kapasitesi ve eserleriyle yarınlara mesaj bırakan, 78 yaşında hayatını kaybeden Bosna Hersek Lideri, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in 13. ölüm yıldönümü, vefatının sene-i devriyesi nedeniyle dernek olarak mevlit okuttuk. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen halkına bağımsız bir devlet bırakmayı başaran 'Bilge Kral' Aliya İzzetbegoviç, rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz." ifadesini kullandı.

Mevlidin ardından helva dağıtıldı.

Programa, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Utaş, MHP Belediye Meclis Üyesi Selman Açık ile vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri